"Jelenleg három magyarról tudunk, akik a csehországi buszbalesetben érintett Flixbuson utaztak, mindhárman jól vannak"– írta Menczer Tamás a Fecebook-oldalán. 

Közölte, a prágai magyar nagykövetség kapcsolatban van a hatóságokkal és az utazási társasággal, minden segítséget megadnak az érintetteknek.

Tomás Berának, a FlixBus szóvivője az MTI külföldi tudósítójának elmondta, hogy az utasok állampolgárságát nem tartják nyilván - olvasható az Atv oldalán.

Értesülései szerint magyar nyelvű kommunikációt három utas igényelt. Kettőt közülük a mentők kórházba szállítottak általános kivizsgálásra. Miután egyikük sem volt sérült, elengedték őket. A harmadik magyar nyelvű utas elutasította a kivizsgálást is.

A baleset miatt egy időre a D2-es autópályát mindkét irányban lezárták. A balesethez 26 mentőautó és négy mentőhelikopter is kiérkezett. 

A rendőrség szerint a baleset okait jelenleg is vizsgálják. Még aznap este a cseh televízióban David Chaloupka dél-morvaországi rendőrségi szóvivője úgy nyilatkozott

Megbízható és pontos információink a baleset okairól még nincsenek

A rendőrség feltételezése szerint a balesetben a FlixBusba ütköző autóbusz vezetője halt meg. A Budapestről indult busz Csehországban balesetezett, majdnem 80 sérült van. 

JMK - Na 3. km D2 došlo ve směru na Brno poblíž Rebešovic k závažné dopravní nehodě dvou autobusů. Podle předběžných zpráv jeden z řidičů na místě zemřel, v obou autobusech jsou desítky zraněných. Na místě pracují všechny složky IZS. Komunikace je neprůjezdná. #policiejmk pic.twitter.com/vBEAbWpX9n

— Policie ČR (@PolicieCZ) July 17, 2023