Minden kornak megvan a maga öröme, szépsége, feladata és gondja, nem kivétel ez alól a középkorúság utáni időszak sem. Az idős kor egyik legnehezebben feldolgozható problémája az egyedüllét, a kiszolgáltatottság érzése. Még akkor is, ha a család, a környezet nem így érzi, az életkor egy bizonyos évszám után nehézségeket okoz az embernek, nemcsak testileg, de - sőt, talán főként- lelkileg is.

Hogyan segíthetnek azok, akiknek közelében idős ember él? Íme, egy példa arra, miként adott célt egy unoka a közel 100 éves nagymamájának.

Megható történet, amely a kilencvenhét éves Éva néniről derült ki a Tik-Tok-on keresztül. Bár a felület használói és célcsoportja nem éppen az idős hölgy korosztálya, most mégis a néhány napos fiók tartalma az egyik legmegkapóbb történet, amely miatt egyre többen nézik. A technikai segítségére unokája van, aki a videókat elkészíti és feltölti a csatornára.

@elet97evesen ❤️Nagymamám 97 éves, már el szeretett volna múlni, de csalódottságára kapott egy élethosszabbító pacemakert. ????Nem érti minek él még és nem talál célt. ????Ezt a csatornát azért találtam ki h lássa h tud még segíteni másoknak. ????Gondolataival, életmeséivel segít neked is gondolkodni magadról és a világról. Inspiráció, tabuk nélkül, izgalmas témákkal!????Kövesd őt, ha megfelelési kényszerre hajlamos vagy, ha nehéz elfogadnod megváltoztathatatlan dolgaidat, ha néha céltalan vagy, és ha céltudatos vagy és száz évig szeretnél élni.????Tarts velünk! Éva nagymama és J.Kovács Judit❤️. #tabuknélkül #dédi97 #dédi #jkovácsjudit #életkilencvenentúl #pacemaker #elmúlás #életcél #motiváció #elfogadás #megfelelésikényszer #100évigélni #pszichológia #élniakarás #önismeret #elengedés #ítélkezés #ítélkezésnélkül #élnijó #életkedv # #elégedettség #család #unoka #nagymama #dédimama #boldogság #céltalanság #életerő #halál #hála #házasság #gyereknevelés #párkapcsolat #szeretet #szerelem #elmúlás #halálvágy #holocauszt #auschwitz #donkanyar #gyermekhalála #szülőhalála #háború #üldöztetés #élet #életfeladatok #személyiségfejlődés #búcsú #életvidámság #miértpontén #miért #pontén #veszteség #veszteségélmény ♬ Chopin Nocturne No. 2 Piano Mono - moshimo sound design

Az életének 97.évében kapott pacemaker-t Éva néni a kórházban, lélekben már búcsúzkodott a földi élettől, de a beültetett műszer új élet kezdetét mutatta meg neki. Újra célokat keres, és úgy érzi, hogy a mindennapoknak örülni kell.

Néhány napja indította el nagymamája  videó csatornáját az unokája @elet97evesen címmel, akitől az egyik videóban megtudhatjuk, hogy a videók feltöltésével

azoknak kívánnak segíteni, akik feleslegesnek, céltalannak érzik magukat, és csak nehezen tudják elfogadni az élet hozta nehézségeket.

„Nem élhet az ember örökké, és nem élhet célok nélkül.” - jelenti ki az idős Éva néni.

@elet97evesen ❤️Éva néni fél a növekvő kiszolgáltatottságtól! Ha mentálisan motiváljuk, újra járna hozzá gyógytornász lehet, hogy nem romlana a helyzet! A csatorna óta kezd jobb lenni a kedve!Drukkoljatok!❤️Kövessétek!????#dédi97 #tabuknélkül #életkilencvenentúl #pacemaker #életcél #jkovacsjudit #motiváció #kiszolgáltatottság #pacemaker #elfogadás #hosszúélet #nagymamalélek #elengedés #életkedv #évanéni #dédi ♬ Emotional Cinematic Sad Violin and Piano - ISAo