Öngyilkosságáról, az odavezető útról keveset tudunk. Annyit bizton állíthatunk, hogy miután szépségkirálynővé koronázták az akkor 16 éves lányt, rá kilenc hónapra halott volt.

1969. január 20-án született, kaposvári lányként, Horváth Csilla Andrea. Szülei a vendéglátásban dolgoztak és nagy szeretetben nevelték őt és testvérét is.

A Miss Hungary-t 1929-től rendezték meg Magyarországon, majd a második világháború egy hosszabb szünetet követelt magának, majd 1985-ben a vállalkozószellem és nem utolsó sorban a kapitalizmus ismét életre hívta a rendezvényt. Annak érdekében, hogy minél többen induljanak, a jelentkezési korhatárt is levitték 16 éves korra, így már szülői engedéllyel is versenyezhettek a fiatal lányok.

Csilla is így kerülhetett versenybe és bár sokan csak a csillogást és a valóban minden extrával ellátott fényűző rendezvényt látták, kevesen tudták, hogy a színfalak mögött a versenyzők egész nap éhen voltak, mert arra már nem maradt sem energia, sem „felesleges” pénz és persze figyelem sem.

Többen tudni vélték, hogy az egész verseny semmi másra nem volt jó, mint megkerülni az akkori cigaretta reklám tilalmat, hiszen csak így kerülhetett a televízióba az Austria Tabac reklámfelülete, egyenesen a versenyben lévő lányok szalagjára. Nem kérdés, hogy a versenyt hatalmas figyelem övezte, így aki nem akarta is észre kellett, hogy vegye a Milde Sorte feliratú szalagokat.

Mint ahogyan az is közszájon forgott, hogy ezért az Austria Tabac cigarettáért fizetett, melyet aztán a Magyar Média „devizáért” adott tovább. A királynőválasztás ifjú győztese azonban tette, amit kellett. Élvezte a csillogást és kezében a koronával, busszal indult a Miss Europe világversenyre. Tekintettel arra, hogy a koronát a verseny szervezői nem voltak hajlandók biztosítani, így hihetetlen stresszt okoztak az ifjú szépségnek, amit az sem csökkentett, hogy a versenyt nem ő nyerte, holott pontszámok tekintetében bizony ő lett volna az első helyezett. Ehelyett kivették a kezéből a koronát és felhelyezték 1986-ban a svéd Raquel Bruhn fejére.

A már-már mindent elvesztő fiatal lány megmentésére sietett a 49 éves Fréderic von Anhalt herceg, aki utána nyilvnosan hencegett azzal, hogy elcsábította a szépséges magyar lányt. Miután a herceg szavai a létező összes port felkavarták, feleségül vette Gábor Zsazsát, aki ekkor 69 éves volt. A korántsem ifjú ara is szépségkirálynő volt Magyarországon 1936-ban.

Míg azt hihetjük, hogy akkoriban a szépségkirálynőnek járó díj elég busásan fizetett, jobb, ha tudjuk, hogy nyereménye egy kosztüm, 3 napos bécsi út, valamint az Izsáki Állami Gazdaság ajándékcsomagja volt.

A szervezők a fődíj részeként egy szerződést is Csillának ajánlottak, mely az akkori Centrum Áruház ajánlott fel és havi 2.000 forintot jelentett volna. A szerződés azonban nem terjedt ki arra, hogy a szépségkirálynőnek egészen pontosan mit is kellett volna tennie ezért az összegért, így a fiatalkorú lány szülei nem voltak hajlandók aláírni azt.

Ezután azonban elindult a kálvária, hiszen a lány szüleinek vendéglőjében megsokszorozódtak az ellenőrzések, valamint Csillát sem hívták többé egyetlen szereplésre, fellépésre sem.

A háttérbe került szépségkirálynő a csillogás helyett szülei vendéglőjében találta magát és látva a folyamatos ellenőrzéseket, valamint a róla megjelent vélt és valós híreket, nem tudta elviselni a rá nehezedő terheket és úgy döntött, gyógyszerekkel vet véget életének 1986. július 10-én Fonyódon.