Nagy Gergely Sándor azt mondta, a vidámpark területén június 23-án, pénteken 19 és 23 óra között különleges programokkal várják az érdeklődőket, ahol a könnyed szórakozásra vágyók és a szentiváni hagyományok megismerése, megélése miatt érkezők is megtalálják számításukat.

Az esti programra a belépéskor varázskarszalag is váltható, amellyel korlátlanul igénybe vehető a teljes vidámparki játékgép-kínálat, amelyeknek egyes elemei ünnepi kivilágítást is kapnak az év legrövidebb éjszakáján.

A rendezvény a Sonivius Vappae régizene együttes hangulatkoncertjével kezdődik, miközben kipróbálható mutatványos attrakciók fogadják az érkezőket. Szent Iván a szerelem éjszakája is, ezért megnyitja kapuját a szerelmi jósda, amely folyamatosan várja az érdeklődőket: félóránként körútra indul a szerelemvonat, s az arra vágyók klasszikuszenei szerenádot is hallgathatnak a Cívis Consort vonósnégyes előadásában.

A gyermekes családokat a varázslatos gyermekkuckó várja közös alkotásra, ahol többek között illatos-fűszeres zsákocskát, koszorút és más, a nyárközépi ünnephez kötődő emléktárgyakat készíthetnek el.

Az alkonyat beköszöntével főszerepet kap a sötétséget elűző fény: közös máglyarakás és tűzugró szertartás során lesz alkalom az ünnep mélyebb megélésére Battai István és barátai zenés-táncos közreműködésével.

A tűzugrást a Főnix Tribal törzsi fúziós hastánc csoport műsora követi, majd a Sárkánylányok lángoló fináléja zárja 2023 legrövidebb éjszakáját a Zoo Debrecenben. A teljesen varázslatos hangulat érdekében örömmel fogadják a tündér, manó, boszorkány, varázsló vagy egyéb, az alkalomhoz illő jelmezben érkezőket, mindeközben az érdeklődők esti sétán vehetnek részt az állatkertben.

Fotó: facebook