Elmaradt Ács Rezső, Szekszárd fideszes polgármestere ügyében a szerdára kitűzött bírósági ülés. Így továbbra sincs bírósági döntés arról, kell-e távoznia összeférhetetlenség miatt a tisztségéből a városvezetőnek. A tárgyalás elhalasztásáról a Pécsi Törvényszék tájékoztatta a Magyar Hangot.

Amint arról lapunk, a frisshirek.hu is beszámolt korábban, Ács Rezsőt a szekszárdi közgyűlés ellenzéke a fideszes képviselőkkel összefogva mentette fel a tisztségéből. Május végén a helyi képviselő-testület zárt ülésen mondta ki Ács Rezső összeférhetetlenségét, miután a leadott vagyonnyilatkozata szerint a polgármesteri tisztsége mellett van más rendszeres havi jövedelme, ez azonban törvénybe ütközik. Ennek alapján állapította meg a közgyűlés a városvezető összeférhetetlenséget.

A megromlott egészségi állapotú polgármester azonban a közösségi oldalán bejelentette, hogy megtámadja a döntést, és bírósághoz fordul.

A Pécsi Törvényszék a Magyar Hang előző heti érdeklődésére azt írta: Ács Rezső keresete május 30-án érkezett meg a bíróságra. A közigazgatási eljárás alperese pedig a város, pontosabban annak önkormányzata. Tóth Edit sajtótitkár tájékoztatása szerint a bíróságnak a törvény alapján 15 napon belül kell határozatot hoznia, már ha a határozathozatal feltételei hiánytalanul megvannak.

A jelek szerint azonban ezek a feltételek még hiányoznak. Június 14-i érdeklődésükre ugyanis arról kaptak tájékoztatást, hogy az ügyben aznapra kitűzött tárgyalás elmaradt. Ennek okát a bírósági rendszerben egyéb okkal rögzítették. Ez valószínűleg azt jelenti, hogy még nem érkezett be minden irat a bírósághoz. Új időpontot az ügyben júliusra tűzött ki a Pécsi Törvényszék.

Fotó: Ács Rezső Facebook-oldala