2022. április 2. napján egy kiskunhalasi sörözőben iszogatott ismerőseivel a büntetett előéletű helybeli férfi. A férfi a rendelt italokat egy-egy hamis 10 és 20 ezer forintos bankjeggyel fizette ki, amelyek hamisságáról már a megszerzésükkor is tudott. A hamis bankjegyekkel történő fizetést – a nem kellően figyelmes átvétel miatt – a pultos elfogadta, így az elkövető 30 000 forint kárt okozott.

A vádlott által átadott bankjegyeket egy korábbi választási kampány során egy párt készíttette kizárólag kampánycélra. A bankjegyek tapintásukban is eltértek az eredeti bankjegytől, a főbb biztonsági elemeket sem tartalmazták, a legszembetűnőbb különbség pedig a bankjegyeken feltüntetett személyekben volt, hiszen a hamis 20 000 forintos bankjegy előoldalán Jean-Claude Juncker, míg a hamis 10 000 forintos bankjegy előoldalán Soros György szerepelt. Az ügyészség a férfit pénzhamisítás bűntettével vádolja és vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés és pénzbüntetés kiszabását indítványozza. A férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Bár a közlemény nem nevezte meg az érintett pártot, a Kétfarkú Kutya Párt volt az, amely Sorossal és Junckerrel ellátott játékpénzeket nyomtatott.