A pedagógusnap pont egy hete, június 3-án volt. Vártunk, hátha lesz valami ünnepség, köszöntés, látogatás az iskolákban a városvezetés részéről, de nem történt ilyen. A korábbi években a Makó Fejlődéséért Alapítvány pénzét osztogatta Farkas Éva, elment az iskolákba és az igazgatók javaslata alapján köszöntötte a pedagógusokat.

A koronavírus időszaka alatt ez elmaradt érthető okok miatt, azonban már tavaly is csak az iskolaigazgatókat hívta meg a városházára. Idén már ez sem volt: mindössze a Facebook oldalára került fel egy fotó egy makói pedagógussal, de ez nem egy korábbi ünnepségen készült, hanem egy hónapja, a városnapon. A fotóhoz egy elég általános szöveget sikerült kitalálni:

,,Minden év júniusának első napjaiban a Pedagógusok Napja felhívja a figyelmünket a köznevelésben, közoktatásban dolgozók elkötelezett és fáradhatatlan munkájára. Városunkban is nap mint nap látjuk pedagógusaink, óvodapedagógusaink, dajkáink, a bölcsődékben dolgozó kisgyermeknevelőink, gyógypedagógusaink és segítőik példaértékű elkötelezettségének eredményét, amelyre itt Makón mérhetetlen büszkeséggel tekintünk. Városunk közössége nevében hálás szívvel mondok köszönetet gyermekeink fejlődése érdekében végzett kitartó szolgálatukért.”

Farkas Éva 2014-ben lett polgármester fideszes színekben, Lázár János támogatásával. Egyébként magyar nyelv és irodalom szakos pedagógus, közoktatás-vezető, oktatásinformatikai, hittanári és családvédő végzettséggel is rendelkezik.

Fotó: Farkas Éva Erzsébet facebook oldala