Évek óta ígérgetéssel és tervezgetés cunamival kábítják a város lakóit, de a parlament.hu oldalra felkerült a hivatalos verzió, nem épül meg a Kőszeget Szombathellyel összekötő gyorsforgalmi út. Lázár János nem engedélyezte.

Ezt a csatát is elvesztette Kőszeg!  Most sem épül meg az új út Szombathelyig!

Magyarország országgyűlésének honlapján olvasható a rossz hír, Lázár János döntött, elkaszálta az új, négysávos gyorsforgalmi út megépítését Szombathely és Kőszeg között.

Eldőlt! Béla Básthy ideje megszólalni, őszinte válaszokat várnak a Kőszegiek tőled!

Mikor lesz új út? Mikor indul meg a mai 87-es főút felújítása, balesetveszélyek elhárítása? Mi volt Lázár János kőszegi látogatásának valódi oka? Hogy fog így fejlődni Kőszeg kereskedelme, idegenforgalma, ipara? Mikor kezdi meg Kőszeg a felzárkózást? – olvasható az Összefogás Kőszegért Egyesület közösségi oldalán.

Az Egyesület, ahogyan arról a Frisshírek.hu is beszámolt, már hetekkel ezelőtt megkongatta a vészharangot, és online petícióba kezdett, hogy épüljön meg az út.

Erre azonban Hende Csaba a térség országgyűlési képviselője meglehetősen pikírt módon az alábbi posztot tette közzé közösségi oldalán:

Jó hír: örömmel tájékoztatok mindenkit, hogy a Kormány változatlanul elkötelezett

  1. a szombathelyi elkerülő út,
  2. a Szombathely-Kőszeg négysávos út
  3. a Szombathely-Egyházasrádóc M86-os szakasz megépítése iránt.

Semmiféle megtorpanás, semmilyen késedelem nincs és nem is lesz ezekben az ügyekben.

Mostanra azonban nyilvánvalóvá vált, hogy a civilek megérzése helyes volt, nem épül meg a négysávos út a térségben, pedig égető szükség lenne rá.

Fotó: Facebook / Összefogás Kőszegért Egyesület