Még tavaly ősszel történt, hogy a magyarepítők.hu oldalon megjelent egy írás, hogy végre neve is lesz a gyermeknek, vagyis a közbeszerzési pályázatot lefolytatták, és megvan a nyertes, aki megtervezi és kivitelezi a tervezett majdnem 19 km-es útszakaszt.

Aztán az EU-s források leállása kapcsán ez a projekt is parkolópályára került.

Péntek éjjel megjelent egy rendelet, hogy a télen még ideiglenesen leállított projektek május 15-e után nyolc nappal megszűnnek, hacsak Lázár János miniszter máshogy nem dönt.

Az Összefogás Kőszegért Egyesület  közösségi oldalán arról tájékoztatott, hogy rendkívüli testületi ülés összehívását kezdeményezte, és levelet írt az érintett térség polgármestereihez, és országgíűlési képviselőihez, valamint online petíciót indított, hogy épüljön meg az út. A petíciót alig 1-2 óra alatt több mint 500-an írták alá, és valószínűleg a képviselők mobilja is folyamatosan csengett, mert tegnap este Hende Csaba országgyűlési képviselő oldalán megjelent a poszt, ami szerint nincs ok az aggodalomra, mert a 87-es főút fejlesztésének Lázár János megkegyelmezett.

Jó hír: örömmel tájékoztatok mindenkit, hogy a Kormány változatlanul elkötelezett

  1. a szombathelyi elkerülő út,
  2. a Szombathely-Kőszeg négysávos út
  3. a Szombathely-Egyházasrádóc M86-os szakasz megépítése iránt.

Semmiféle megtorpanás, semmilyen késedelem nincs és nem is lesz ezekben az ügyekben – tájékoztatott a fejleményekről Hende a közösségi oldalán.

Így a négysávos út remélhetőleg megmenekült, de ugye ezt azért sosem lehet tudni, a petíciót kezdeményező egyesület tagjai is szkeptikusan fogadták a posztot, és bejelentették, továbbra is gyűjtik az aláírást.

Hogy mi lesz az ügy végső kimenetele, egyelőre kérdéses, mindenesetre mi a Frisshírek.hu szerkesztőségében éberen figyeljük a történéseket, és ha bármi történik, akkor továbbra is tájékoztatjuk önöket.

Fotó: Facebook / Hende Csaba