Május 16-án indult útjára a tíz állomásos road-show, ma a hetedik helyszínre ért, Makóra és Kaposvár, Kecskemét, Szekszárd következik még. A résztvevő gyermekek játékos közlekedési feladatokban, ügyességi versenyeken vehetnek részt, végül ajándékcsomagokat kapnak, ami közlekedésbiztonsági eszközöket is tartalmaz.

Berta Tamás, a KTI közlekedésbiztonsági igazgatóhelyettese elmondta: a gyermekbiztonság növelésére most komoly esély mutatkozik, ugyanis van egy minisztérium és egy háttérintézmény is, ők. Kifejtette, hogy lelkületben is szeretik ezt a területet, magukénak érzik és nemcsak munkaidőt töltenek el a kollégák, hanem meggyőződésből támogatják a gyermekeket. Ismertette, hogy a Biztonságos Óvoda programjukhoz több mint 1200 intézmény csatlakozott, tehermentesítve az óvodapedagógusokat.

A sajtótájékoztatón elhangzott, országosan 600 iskolás korú gyermek esetében történik súlyos baleset, fontos minél korábban ezeket a közlekedésbiztonsággal kapcsolatos programokat bemutatni nekik, élménnyel társítva.

Farkas Éva Erzsébet, Makó polgármestere (Fidesz) arról beszélt, a szemléletformáló programok nagy számban vannak jelen a városban és fontosnak tartják a vonalas infrastruktúra fejlesztését. Több milliárd forintot fordítottak autóutak, kerékpárutak kialakítására Lázár János miniszter, a térség képviselőjének támogatásával.

Hozzátette, kiemelt figyelmet szentelnek minden évben a közlekedésbiztonsági szemléletformáló programokra, a megyei és helyi rendvédelmi szervezetek segítségével. Programokat tartanak az oktatási-nevelési intézményekben, már az óvodás kortól a középiskoláig, és a mai alkalom is erre egy jó példa.

Fotók: a szerző felvételei