2023.10.03., kedd - Helga
Budapest: 10o - 13o
Az ország 19 megyéjében

Befejeződött egy zöldmezős fejlesztés Szarvason

frisshirek.hu | 2023. június 06. - 11:04
Befejeződött egy zöldmezős fejlesztés Szarvason

Befejeződött egy 230 millió forintos, uniós támogatásból megvalósított zöldmezős fejlesztés Szarvason - közölte az önkormányzat az MTI-vel.

A támogatást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretéből nyerték el. Az összegből a tízezres lélekszámú város határán megépült egy 260 négyzetméteres, irodákat és kiszolgáló helyiségeket magában foglaló épület, valamint egy 560 négyzetméteres, acél vázszerkezetű, nyeregtetős szerelőcsarnok, benne 11 raktár.


A szerelőcsarnok ipari és közúti gépek parkoltatására, valamint gyártócsarnokként is használható, emellett a csarnok első részében előkészítettek egy mezőgazdasági és egyéb járművek műszaki vizsgáztatására alkalmas részt is.


A beruházás során bekötötték az áramot, az ivóvizet, a szennyvíz-elvezetést, és a szükséges épületgépészeti, épületvillamossági, tűzvédelmi rendszert is kiépítették. A telken belül személygépkocsik részére parkolókat, valamint belső úthálózatot és rakodóterületet alakítottak ki.


A kivitelezést a közbeszerzési eljárás eredményeként a sarkadi székhelyű Sarkadi Építőipari Közös Kft. végezte.


Az épületbe a városüzemeltetési feladatokat ellátó városgazdálkodási iroda költözött, de további irodákat külső partnerek is bérbe vehetnek.

Fotó: Szarvas város honlapja