2023.09.30., szombat - Jeromos
Budapest: 13o - 13o
Az ország 19 megyéjében

Vitézzé avatták Varga Viktor énekest, most már úgy érzi, saját szelete van a magyar földből

frisshirek.hu, 2023. június 05. - 20:45
Vitézzé avatták Varga Viktor énekest, most már úgy érzi, saját szelete van a magyar földből

Varga Viktor az Instagramra posztolt videóban számolt be követőinek arról, hogy szombaton vitézzé avatták a Szent Flórián-templomban, vette észre a 24.hu.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

„Végig extatikus élményben volt részem, de mikor a »Hazámat szolgálom!« mondatot kiejtettem, valami igazán erős áhítat lett úrrá rajtam. Eddig is foglalkoztam a magyarsággal, a hagyományainkkal, a nemzeti érzésekkel és identitással, de mióta saját szeletem van a magyar földből méginkább érzem fontosságát, hiszen igazán összefonódtam vele. Hatalmas megtiszteltetés, hogy a rend tagjai tudtom nélkül figyelemmel kisérték munkásságomat, és bizalmukkal megajándékoztak” – írta a posztjában. Majd megemlékezett arról, hogy akkor indult el benne a nemzeti öntudat, amikor a Nemzeti Lovas Színház felkérésére elkezdte írni a Fehérlófia musicalt.

Anyagi juttatás egyébként nem járt a kitüntetéssel. A kitüntetés nem jár semmilyen anyagi juttatással, de ez nem lényeges, hiszen megkeresem saját magam számára azt a pénzt, amire szükségem van. Annak viszont a tudatában vagyok, hogy a vitézi titulus egyfajta felelősséggel jár, úgy érzem, közvetítenem kell az emberek felé a magyar identitás megőrzésének fontosságát. Varga kiemeli, ahol tudja, kiemeli majd a titulusát innentől, és még azt is megérdeklődi, a személyi igazolványán valahogy fel tudják-e tüntetni mindezt.

Fotó: Varga Viktor Facebook-oldala