Facebook-eseményükben azokat invitálták most „egy pedagógusnapi kiállás keretében megmutathatjuk, hálásak vagyunk tanárainknak, együtt érzünk velük. Ezen a délutánon a tanároké a főszerep: a fokozódó indulatok közepette lassítsunk le egy kicsit, és ünnepeljük őket! Hívjuk fel a figyelmet a tanári hivatás fontosságára! Gyere el és köszöntsük együtt a tanárokat, pedagógusokat, ped. asszisztenseket, kistanárokat, óvoda pedagógusokat, bölcsődei dolgozókat, oktatókat és az iskolai dolgozókat!”

17 óra után ért a rendőrök által védett minisztérium épülete elé a menet, amit emiatt megközelíteni sem tudtak.  „Lehetséges, hogy ez az utolsó közalkalmazotti pedagógusnap az életemben” – mondta a PDSZ részéről Tarnai Katalin a státusztörvényre utalva a Telex beszámolója szerint. Hozzátette, nehéz helyzetbe állítja a pedagógusokat a kormány, hogy „cserben hagyják-e a diákokat, vagy magukat áldozzák inkább fel”. „Fontos, hogy legalább mi legyünk valamilyen kontroll, hogy segítsük a törvénykezést. Fontos, mert a jogértelmezés nem egyértelmű dolog” – fogalmazott. „Tényleg ilyen pedagógusnapot akarunk-e magunknak?” – tette fel a kérdést beszédében Pál Alexandra (PDSZ). „Több mint másfél éve semmibe vesz a kormány, nem hallgat meg minket. Másfél éve fenyegetnek, kirúgnak minket és most a státusztörvénnyel még nagyobb nyomorba akarnak taszítani” – mondta.

Zárásként virágot adtak át a diákok többek között Törley Katalinnak és Palya Tamásnak is. Az esemény végén pedig felhangzott: “Folytatjuk”.

Fotó: ADOM Diákmozgalom Facebook-oldala