Szerdán kezdődik az Avas-tető felújítása, a munkálatok miatt változik a forgalom rendje a területen - tudatta szerkesztőségünkkel hétfői közleményében a  miskolci polgármesteri hivatal sajtóosztálya. Amint írják, a munkaterület kedd délutáni átadását követően szerda reggeltől zárja le az érintett területet a kivitelező Épkar Zrt, ami azt is jelenti, hogy a Mendikás dűlő felől a gyalogosok számára új útvonalon lesz megközelíthető a Horváth-tetőn tavaly átadott szabadidőpark.

Az új útvonal lényegében a régivel párhuzamosan halad, a szintén újjáépítés alatt álló Avasi kilátót az előtte található sétányon megkerüli és a Bormúzeum lépcsőitől érhető el a minden korosztály számára kikapcsolódási lehetőségeket rejtő park. A város felőli, az avasi lépcsősoron keresztüli útvonal nem változik.

A városháza arra kéri a lakosokat, hogy saját biztonságuk érdekében tartsák be az új forgalmi rendet, ne menjenek a munkaterületre, az ugyanis tilos és balesetveszélyes.

Ahogyan arról pénteken a frisshirek.hu is beszámolt, Veres Pál, Miskolc polgármestere és Szeivolt István, az Épkar Zrt. – a közbeszerzésen nyertes cég – vezérigazgatója múlt pénteken írta alá az Avas-tető megújításának kivitelezési szerződését. A mintegy kilencszázmillió forintos TOP-os forrásból megvalósuló munkákra az Épkar Zrt. adta a

Fotó: szallas.hu