2023.09.30., szombat - Jeromos
Budapest: 13o - 13o
Az ország 19 megyéjében

A Berzsenyi parkban emlékeztek Kaposváron

frisshirek.hu, 2023. június 05. - 14:44
A Berzsenyi parkban emlékeztek Kaposváron

A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából hajtottak fejet Kaposváron a Berzsenyi parkban található Trianon Emlékműnél vasárnap.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A trianoni békeszerződés aláírásának 103. évfordulójára emlékeztek vasárnap Kaposváron a Berzsenyi parkban.

A Magyar Országgyűlés döntése nyomán június 4-e, a trianoni békediktátum aláírásának napja 2010 óta a Nemzeti Összetartozás Napja. Ez alkalomból pedig szombaton tartottak ünnepi megemlékezést Kaposváron a Fő téren.

103 éve írták alá a trianoni békediktátumot. Az országot ugyan szétszabdalták, de mi, magyarok több mint egy évszázada bizonyítjuk, hogy a nemzetünket nem lehet szétszakítani! Köszönöm Korodi Attilának, Csíkszereda polgármesterének a szívhez szóló szavakat, Dr. Kovács Gergely gyulafehérvári érseknek a lélekemelő szentmisét! "Isten, áldd meg a magyart!" – írta a megemlékezés kapcsán Szita Károly polgármester közösségi oldalán.

Fotó: Facebook / Szita Károly