A Városgondnokság elvégezte a szükséges előkészítéseket - le kellett gallyazni az oszlopok körül -, így megkezdődött Székesfehérváron a köztéri égők cseréje. 

A munkálatokat, amelyek akár hat hónapot is igénybe vehetnek, Cser-Palkovics András a város polgármestere is bejelentette közösségi oldalán. 

11 171 lámpafejet kell kicserélnie a szakembereknek, ez hatalmas munka, így hiába dolgozik majd 8-10 csapat kosaras autóval nap mint nap, a teljes kivitelezés határideje az év vége. Becsléseink szerint az új LED-es izzók 50-60%-kal fogják csökkenteni a közvilágítás áramfogyasztását, ezzel az energiaáraktól függően akár milliárdos megtakarítást jelentve városunknak pár év alatt.

Az is fontos szempont, hogy az alacsonyabb fogyasztás és ritkábban szükséges izzócsere környezetbarátabbá is teszi Fehérvár közvilágítását. A polgármester pedig bízik abban, hogy a takarékosságot szolgáló fejlesztések, a napelemek, a szigeteléskorszerűsítések, energetikai felújítások és a közvilágítás felújítása is pár éven belül megtérül. A már folyamatban lévő projektek mellett tovább keresik az újabb és újabb lehetőségeket is - ígérte Cser-Palkovics András.

Fotó: Cser-Palkovics András Fb oldala