2023.10.03., kedd - Helga
Budapest: 10o - 13o
Az ország 19 megyéjében

Éjfélkor focitornával kezdődött a Kihívás Napja Makón

Bottyán Róbert | 2023. május 31. - 15:45
Éjfélkor focitornával kezdődött a Kihívás Napja Makón

1982-ben Kanadából indult a Kihívás Napja, Magyarországon 1991 óta tart a vetélkedés a legsportosabb címek elnyeréséért. Makón hagyomány, hogy éppen csak éjfélt üt az óra, már elkezdődnek a sporttevékenségek május 31-én, így volt ez most is.

Az Erdei János Városi Sportcsarnokban rendezett villámtornára 5 csapat nevezett, mindenki játszott mindenkivel és 15 perces meccsek voltak. Így az éjfélkor kezdődő küzdelmek nem sokkal hajnali 3 előtt értek véget. A rövid megnyitón Kovács Gábor sportszervező ismertette: a Kihívás Napi felhívás lényege, hogy éjféltől 21 óráig mennyien végeznek legalább 15 perces testmozgást. Beszélt arról is, szeretnék újraindítani az amatőr focitornákat a városban, ahogy az a koronavírus előtt volt.

Makó évtizedek óta vesz részt a felhívásban, ennek megfelelően az éjféli focin kívül több programot is szerveztek: reggel rövid futóverseny indult a Hagymatikum Gyógyfürdőtől, napközben a nevelési-oktatási intézmények tartottak sportfoglalkozásokat, a sportegyesületek edzései pedig 15-19 óra között lesznek. A Kihívás Napján készült eseményeket június 1. délig kell feltölteni a szervezőknek az adott felületre, ezt követően derül ki, hogy melyik lesz az ország legsportosabb települése.

Fotók: a szerző felvételei