Népszerűségéhez nem csak édes íze vagy a diétákban játszott fontos szerepe, hanem egészségügyi hatásai is nagyban hozzájárulnak.

Az eper

Az eper igen fontos antioxidánsnak számít, ezért fogyasztása mindenkinek ajánlott, nemtől és kortól függetlenül – kivéve a 12 hónaposnál fiatalabb kisbabákat, őket ugyanis még nem szabad eperrel etetni.

Az antioxidánsok fő feladata az, hogy megszabadítsák testünket a káros szabadgyököktől (megkössék őket), amelyek számos komoly, krónikus betegség forrásai lehetnek.

Emellett az eper vitamin és ásványi anyag tartalma is rendkívül magas, B6- és C-vitaminban igen gazdag, emellett pedig káliumot, illetve folsavat is nagy számban tartalmaz.

Az eper tehát az egyik legegészségesebb gyümölcs, ami ráadásul itthon is terem!

ITT minden információt megtalál az eperföldekről, azok nyitvatartásáról.