2023.05.29., hétfő - Magdolna
Budapest: 16o - 20o
Az ország 19 megyéjében

Egyedi tervezésű ruhát lopott, mert fázott

frisshirek.hu, 2023. május 26. - 07:45
Egyedi tervezésű ruhát lopott, mert fázott

A rövidnadrágnak és a hozzá tartozó virágmintás pulóvernek egy próbababáról kelt lába, egy 48 éves helybéli férfit gyanúsítanak a rendőrök. A nyomozók a biztonsági kamerák felvételei alapján tudták beazonosítani az elkövetőt.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Egy 45 éves kecskeméti nő kért segítséget a rendőrségtől 2023. május 23-án azért, mert két egyedileg tervezett – és drága – ruhadarab eltűnt az üzletéből. Az asszony elmondta, hogy egy lakástextil boltja van a belváros közelében, aminek a télikertjét feltörték még vasárnap. Akkor a próbababáról egy rövidnadrágnak kélt lába, majd alig egy nappal múlva valaki elvitte az alsóhoz tartozó virágmintás pulóvert.

A ruhadarabok a cég 25 éves születésnapjára készültek, így különösen érzékenyen érintette őket a lopás.

Az ismeretlen tettes magához vett még egy lámpát is. A nyomozók a biztonsági kamerák felvételei alapján beazonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 48 éves helybélit, akit azonnal keresni kezdtek. Fáradozásukat gyors siker koronázta: a ruhatolvaj gyanútlanul az utcán sétált, amikor a zsaruk elfogták. A férfi a lopott rövidnadrágot viselte, amit lefoglaltak tőle. Amikor nekiszegezték a kérdést, hogy miért volt szüksége pont ezekre a ruhadarabokra, csak azt válaszolta, hogy „…mert fáztam”.

A folytatólagosan elkövetett lopás bűntettével gyanúsítható tolvaj jelenleg szabadlábon védekezhet, de a rendőrök úgy gyanítják, hogy más bűnesetek is a rovására írhatóak, így tovább vizsgálódnak vele szemben – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Fotó: police.hu