Király-Kollár Ramóna, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense csütörtökön arról tájékoztatta portálunkat, a frisshirek.hu-t, hogy a rendőrség lopás bűncselekmények elkövetése miatt egy 23 éves kállói lakossal szemben, ugyanis megalapozott a gyanú arra vonatkozóan, hogy

a férfi áprilisban és májusban több ingatlanba is betört falujában és különböző értékeket lopott el.

A nyomozás adatai szerint:

  • A férfi április végén kezdte meg betöréssorozatot, amikor kifeszítette egy családi ház bejárati ajtajának zárját,  és így bejutott az ingatlanba. Miután az egész házat átkutatta, közel 500 ezer forint értékben vitt el háztartási gépeket, étkészletet, fűkaszát, gázpalackot és szerszámgépeket. Az ellopott tárgyakat értékesítette és a pénzt saját szórakozására költötte.
  • A kállói lakos ezt követően saját édesapját lopta meg, akitől fűkaszát, betonkeverőt, gerendákat, okosórát és két kerékpárt vitt el. Az egyik biciklit eladta a falubelijének, azonban pár nap múlva úgy döntött, hogy mégis szüksége van a kétkerekűre. Megjelent a férfi ingatlanánál és annak udvaráról újból ellopta a kerékpárt.
  • Május 23-án, az éjszakai órákban két élelmiszerboltba próbált meg betörni. A férfi 2 óra tájékán befeszítette az egyik üzlet bejárati ajtaját, de a mögötte lévő vasajtón nem tudott átjutni. A sikertelen lopási kísérlet után úgy döntött, hogy egy másik boltot is felkeres. Itt 20 perc múlva jelent meg és a redőnnyel próbálkozott, de ezúttal sem járt sikerrel. Ám mielőtt távozott, letörte az üzlethelyiséghez tartozó villanyóra kismegszakítóját és lekapcsolta az áramot. A nyomozás során kiderült, hogy a férfi az előző nap már járt ennél az üzletnél, akkor két mozgásérzékelős lámpa paneljét lopta el.
A pásztói rendőrök május 23-án elfogták, előállították és gyanúsítottként hallgatták ki a kállói lakost. A férfi ellen több büntetőeljárás is folyamatban van hasonló bűncselekmények elkövetése miatt, ezért őt a hatóság tagjai őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását az ügyészségen

– tájékoztatott Király-Kollár Ramóna.

Fotó: police.hu