2023.05.29., hétfő - Magdolna
Budapest: 12o - 16o
Az ország 19 megyéjében

Vasvillával támadt egy férfi Balatonőszödön a Google utcaképeket készítő autójára

frisshirek.hu, 2023. május 24. - 19:45
Vasvillával támadt egy férfi Balatonőszödön a Google utcaképeket készítő autójára

Megrongálták az utcaképet rögzítő autót Balatonőszödnél – írja a Sonline. A portálnak a rendőrség azt írta, hogy a község belterületén, 2023. május 22-én 11 óra körül az akkor még ismeretlen tettes sérelmezte, hogy egy utcaképet engedéllyel rögzítő kamerás autó felvételeket készített a környékről. Az autó vezetőjét félreállította, ingerülten kérdőre vonta, majd a nála lévő vasvillával megrongálta a kamerarendszert, ami működésképtelenné vált. 

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A sértett ezt követően értesítette a rendőröket, akik az agresszív férfit rövidesen elfogták és előállították a siófoki rendőrkapitányságra. A nyomozók az 51 éves balatonőszödi férfit rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A Blikk megtalálta a lovastanya tulajdonosát, aki nem kívánt nyilatkozni. Kérdéseikre inkább sietve beszaladt a házba, abbahagyva a munkát azonnal, majd kiabálva többször megismételte: „Nem tudjuk, ki volt!”

A lapnak a postás megerősítette, hogy ő látott itt két rendőrautót, valószínűleg épp emiatt. Több helyi lakos sajnálatát fejezte ki az eset miatt, elszomorítja őket a történet, hogy így kellett bekerülniük a híradásokba. 

A megkérdezett őszödi lakosok egytől egyig sajnálatukat fejezték a történtekkel kapcsolatban. Legtöbbjüket mélységesen elszomorítja, hogy a község neve egy ilyen esettel kapcsolatban forog a híradásokban.

– Egyáltalán nem hiányzott ez a község hírnevének. Nem tudom, hogy mindez elkerülhető lett volna-e. Ha esetleg kaptunk volna egy értesítést, tudtuk volna figyelmeztetni a lakosságot, hogy ne lepődjön meg senki, ha kamerázzák a környéket. Mindenesetre a választott megoldással nem tudunk egyet érteni. Ráadásul az autó éppen a lomtalanítás napján érkezett, minden tele volt szeméttel. Ha ez a kép jelenik meg rólunk, az még inkább súlyosbítja a dolgot – csóválta a fejét Antal János, Balatonőszöd polgármestere.

A Google Street View márciusi közleményében hangsúlyozza: a személyes adatok védelméhez való jogok érvényesülése érdekében a közzétételt megelőzően speciális eljárás alá vetik a képeket, amely elhomályosítja az emberek arcát, illetve a rendszámokat, így azok nem lesznek beazonosíthatók.

Fotó: Google weboldala