A sértett ezt követően értesítette a rendőröket, akik az agresszív férfit rövidesen elfogták és előállították a siófoki rendőrkapitányságra. A nyomozók az 51 éves balatonőszödi férfit rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A Blikk megtalálta a lovastanya tulajdonosát, aki nem kívánt nyilatkozni. Kérdéseikre inkább sietve beszaladt a házba, abbahagyva a munkát azonnal, majd kiabálva többször megismételte: „Nem tudjuk, ki volt!”

A lapnak a postás megerősítette, hogy ő látott itt két rendőrautót, valószínűleg épp emiatt. Több helyi lakos sajnálatát fejezte ki az eset miatt, elszomorítja őket a történet, hogy így kellett bekerülniük a híradásokba. 

A megkérdezett őszödi lakosok egytől egyig sajnálatukat fejezték a történtekkel kapcsolatban. Legtöbbjüket mélységesen elszomorítja, hogy a község neve egy ilyen esettel kapcsolatban forog a híradásokban.

– Egyáltalán nem hiányzott ez a község hírnevének. Nem tudom, hogy mindez elkerülhető lett volna-e. Ha esetleg kaptunk volna egy értesítést, tudtuk volna figyelmeztetni a lakosságot, hogy ne lepődjön meg senki, ha kamerázzák a környéket. Mindenesetre a választott megoldással nem tudunk egyet érteni. Ráadásul az autó éppen a lomtalanítás napján érkezett, minden tele volt szeméttel. Ha ez a kép jelenik meg rólunk, az még inkább súlyosbítja a dolgot – csóválta a fejét Antal János, Balatonőszöd polgármestere.

A Google Street View márciusi közleményében hangsúlyozza: a személyes adatok védelméhez való jogok érvényesülése érdekében a közzétételt megelőzően speciális eljárás alá vetik a képeket, amely elhomályosítja az emberek arcát, illetve a rendszámokat, így azok nem lesznek beazonosíthatók.

Fotó: Google weboldala