A nyomozásra való tekintettel csak ma tudunk beszámolni erről a napról, hiszen minden résztvevő azon dolgozott az elmúlt időszakban, hogy minél több részlet a helyére kerüljön, és összeálljon a kép

 – ismertették a posztban a cikk szerint, ahol részletesen beszámoltak a megtalálás körülményeiről is.

Április hetedikén egy hivatásos búvár átvizsgálta a Hernád-folyó hidasnémeti szakaszát. Másnap környezetre ártalmatlan anyaggal megfestették a folyó vizét, hogy lássák, merre viszi a hordalékot.

A festés által kirajzolódó terület egybeesett azzal a résszel, ahonnan a szakszolgálat és nemzeti park szakemberei bemérték a nyakörv rádiós jeladójának a jeleit

– részletezték.

Az ötven méter széles folyószelvény két oldalát párhuzamosan vizsgálták át a búvárok. A kutatás végül sikeresen zárult. A jeladót átadták a hatóságoknak.

Portálunk, a Frisshírek.hu is többször foglalkozott az úgynevezett „svájci farkas” ügyével, akit Magyarországon, Borsod vármegyében lőttek ki. Többek között megírtuk, hogy egy Nyíregyházán élő, de Borsod vármegyében is ingatlannal rendelkező vadász lehetett az elkövető, aki kilőtte a Svájcból egészen Kelet-Magyarországig vándorló farkast. Az esetet a rendőrség azóta is vizsgálja. Ebben a jeladó megtalálása is segítséget nyújthatott nekik.

Fotó: a Gruppe Wolf Schweiz Facebook-oldala