Göran Johannessen kihagyja a nyári olimpiát Achilles-ínszakadás miatt

A norvég kézilabdázó, Göran Johannessen, aki a Kolstad csapatának meghatározó játékosa, nem vehet részt a közelgő nyári olimpiai játékokon, miután Achilles-ínszakadást szenvedett.

A 29 éves, kétszeres világbajnoki ezüstérmes és egyszeres Európa-bajnoki bronzérmes kézilabdázó a hétfői edzésen sérült meg. A klubja által kiadott tájékoztatás szerint Johannessen hat-nyolc hónapig nem léphet pályára.

Johannessen a következőképpen nyilatkozott a helyzetről: "Számomra most az a fontos, hogy előre nézzek. Még hosszú évekig szeretnék kézilabdázni a legmagasabb szinten. Ebből kiindulva nagy a motivációm a visszatérésre, még akkor is, ha az oda vezető út hosszú, megerőltető és kihívásokkal teli lesz".

A norvég válogatott szövetségi kapitánya, Jonas Wille, az elsők között értesült Johannessen sérüléséről. "Göran hívott, miközben a sürgősségire tartott, és maga mondta el, hogy nagy valószínűséggel elszakadt az Achillese. Borzasztóan szomorú, hiszen olyan keményen dolgozott hosszú időn keresztül" – mondta a kapitány.

Johannessen már korábban is problémákkal küzdött, a márciusi olimpiai kvalifikációt is az Achillese miatt hagyta ki. A norvég csapat további nehézségekkel szembesül, hiszen egy másik kulcsjátékosuk, Magnus Abelvik Röd, aki jelenleg Szegeden játszik, szintén nem lesz jelen a párizsi olimpián.