A Revolut visszavonja az azonnali átutalások új díját

A Revolut mégsem vezeti be az április 27-i dátummal bejelentett 20 eurocentes, körülbelül 80 forintos alapdíjat az azonnali kártyás átutalásokra. A felhasználókat csütörtökön tájékoztatták emailben a változás elhalasztásáról.

A Revolut eredetileg február 26-án jelentette be, hogy bevezet egy 0,2 eurós minimumdíjat az azonnali kártyás átutalásokra, amelyek európai, de nem Revolutnál vezetett számlákra irányulnak. Az új díjszabás 2024. április 27-én lépett volna érvénybe, azonban a cég végül elvetette a minimumdíj bevezetését.

A jelenlegi rendszer szerint a Revolut a SEPA országokban történő azonnali kártyás átutalásokért 0,7 százalékos díjat számít fel. Például egy 1000 eurós átutalás esetén 7 euró a díj. A minimumdíj bevezetésére azonban végül nem kerül sor, így a SEPA-régión belüli országokba küldött átutalások díja ezután is 0,7 százalék marad.

A felhasználók így továbbra is a meglévő díjszabás szerint, a 0,7 százalékos átutalási díj mellett végezhetik az azonnali kártyás átutalásaikat. Az összes többi bejelentett változás viszont életbe lép majd, így a felhasználók Revolut-számlájukról közvetlenül küldhetnek pénzt egy nem Revolut-ügyfél Visa vagy Mastercard betéti kártyájára 16 számjegyű kártyaszám használatával.