A poraiból feltámadó Veszprém BL-győzelme

A Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata drámai küzdelemben, az utolsó másodpercben szerzett góllal győzte le 32-31-re a dán Aalborgot a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén.

A Veszprém Arénában megrendezett mérkőzésen a hazai csapat csak egyszer vezetett, az első félidőben akár öt-, a másodikban hatgólos hátrányt is ledolgozva. A találkozó elején a veszprémi játékosok több rossz döntést hoztak, míg az Aalborg higgadtabb volt a befejezéseknél. A szünetben a dánok 17-12-re vezettek.

A második félidőben a Veszprémnek sikerült felzárkóznia, és a mérkőzés hajrájában, 27-27-nél egyenlítettek. A drámai csúcspontot Omar Jahja gólja jelentette, aki az utolsó pillanatban talált be az Aalborg kapujába, ezzel megszerezve a győzelmet a magyar csapat számára.

Momir Ilic, a Veszprém edzője szerint a második játékrészben csapata megmutatta igazi arcát, húsz gólt lőve, ami a Veszprém játékát jellemzi. A Veszprém és az Aalborg közötti párharc történetében ez volt a legutóbbi találkozó, ahol a magyar bajnok csapat a két évvel ezelőtti negyeddöntőben ejtette ki a dánokat. A mostani győzelemmel a Veszprém előnyből várhatja a május 1-jén, Dániában megrendezésre kerülő visszavágót.

A mérkőzés statisztikái szerint a Veszprém 49 lövésből 32 gólt ért el, míg az Aalborg 45 lövésből 31 gólt. Mindkét csapat a Bajnokok Ligája trófeájára hajt, a magyar bajnok eddig négyszer, a dán együttes pedig egyszer maradt alul a fináléban.

A Veszprém a negyeddöntőbe jutásért az OTP Bank – Pick Szeged ellen aratott kettős sikert, míg az Aalborg a Bajnokok Ligája A jelű csoportjában második helyen végzett, így nem kellett pályára lépnie az előző fordulóban. A dán csapat a bajnokságban már biztos résztvevője a rájátszásnak.

Stefan Madsen, az Aalborg trénere csalódottságát fejezte ki, mivel szerinte megvolt a lehetőségük a nagyobb különbségű győzelemre is. Az első félidőben kiváló védekezésük volt, de a másodikban a Veszprém keményebb, fizikálisabb játékkal fordított, és apróságok döntöttek a végén. Madsen hangsúlyozta, hogy a visszavágón hasonlóan erős teljesítményt szeretnének nyújtani, hogy bejussanak a négyes döntőbe.