Az orosz hadijelentésben - anélkül, hogy részletekbe bocsátkozott volna - az áll, hogy a támadások az ukrán fegyveres erők jelentős fegyver- és lőszerkészleteit semmisítették meg, valamint megakadályozták a tartalékok átirányítását a hadműveleti területekre.

 Konasnekov az elmúlt nap folyamán a fronton elszenvedett ukrán emberveszteséget mintegy 520 főben nevezte meg, akik közül, mint mondta, elérhette a kétszázat azoknak a katonáknak és "zsoldosoknak" a száma, akik a Donyeck körzetében vívott harcokban estek el. A harcokban megsemmisített ukrán haditechnikai eszközök között két harckocsit, egy Szu-24-es repülőgépet és egy Mi8-as harckocsit említett.

A donyecki régióban lévő Bahmut ostromával kapcsolatban azt mondta, hogy a rohamegységek - légideszant egységek, valamint a tüzérség és harcászati légierő támogatásával - folytatták a város "felszabadítását". Gyenyisz Pusilin, a donyecki régió Moszkva által megbízott vezetője csütörtökön azt mondta, hogy Bahmutban már csak a Domino-negyed és a kertes házak egy része maradt ukrán kézen, és közelinek jósolta a város "felszabadítását". Azt állította, hogy a szárnyakon a csapaterősítésnek köszönhetően javult a helyzet.

Jevgenyij Prigozsin, a bahmuti ostromban kulcsszerepet kapott Wagner-magánhadsereg alapítója ugyanakkor a sajtószolgálata Telegram-csatornáján megosztott hangüzenetében nehezményezte, hogy az orosz egységek Sacco és Vanzetti település közelében állásokat adtak fel. A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került területek több településéről jelentettek csütörtökön ukrán tüzérségi támadást. Donyeckben egy mentős ápolónő életét vesztette.

Fotó: Wikimedia Commons