A Zala Vármegyei Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint:

Nyárfa dőlt a 7352-es útra Zalaszentgrót külterületén. A helyi önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel szüntették meg a forgalmi akadályt. Úttestre dőlt egy fa Bucsuta külterületén is, ahol a riasztott letenyei hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a fát. 

Kistolmács külterületén kidőlt fa ágai akadályozták a közlekedést a 7540-es úton, a letenyei hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel ledarabolták az ágakat, az úttestet pedig megtisztították, míg Alsópáhokon elöntötte a domboldalról lezúduló csapadék egy lakóház pincéjét és vízóraaknáját a Kossuth utcában. Ott a helyi önkéntes tűzoltók szivattyúval eltávolították a vizet, az úttestet pedig megtisztították a sártól.  

Az esti órákban Zalaegerszegen veszélyeztetett garázsokat veszélyeztetett egy megdőlt fa a Köztársaság útján. A város hivatásos tűzoltói dugólétra és motoros láncfűrész alkalmazásával távolították el a fát. Keszthelyen pedig egy kidőlt fa akadályozta a közlekedést a Külső Zsidi úton. A város hivatásos tűzoltói motoros szintén láncfűrésszel számolták fel a forgalmi akadályt. 

Fotók: Zala Vármegyei Katasztrófavédelem