Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán arról tájékoztatta portálunkat, a frisshirek.hu-t, hogy május 13-án, az esti órákban a 21-es számú főúton meghibásodott az a személygépkocsi, amelyben a három mátraverebélyi lakos utazott, ezért kénytelenek voltak az út szélén megállni.

A műszaki hiba miatt veszteglő autó utasainak segítséget nyújtott a hazajutásban egy éppen arra járó sofőr és utasa. Mint kiderült, nem kellett volna... Ugyanis

amikor a mátraverebélyi buszmegállóban kitették őket, köszönetnyilvánítás helyett felkaptak három kézi szerszámot és futásnak eredtek.

A segítők felfigyeltek a lopásra, így a tolvajok után mentek, akik menekülés közben két szerszámot is elejtettek. A 150 ezer forint értékű fúró azonban náluk maradt.

A bátonyterenyei rendőrök elfogták, előállították és gyanúsítottként hallgatták ki a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 23, 26 és 34 éves férfiakat.

Mivel a legidősebb elkövető ellen már más bűncselekmények miatt is folyik eljárás, a nyomozók őt őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását.

Fotó: police.hu