Portálunk, a Frisshírek.hu is megírta, hogy az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) gyalázkodó internetes üzenetekről posztolt a Gálvölgyi Jánoshoz késve érkező mentőkocsi botránya kapcsán. A Demokratikus Koalíció (DK) pedig egy állítólagos VIP-listáról kérdezte fel a kormányt.

A DK közleményére reagált az Országos Mentőszolgálat (OMSZ). Azt írták, hogy szó sincs VIP-listáról, a mentési dokumentációban szereplő „VIP” adat kizárólag a feladat elvégzése után szükséges dokumentációs, jelentési kötelezettséget szolgálja, mivel az Országos Mentőszolgálat mint közfeladatot ellátó egészségügyi intézmény a munkájáról, feladatellátásáról meghatározott szempontok alapján rendszeres és eseti jelentéseket tesz az illetékes szervek felé.

Amennyiben a betegellátást követő adminisztráció során a beteg jelzi, hogy a kormányzati igazgatásról szól 2018. évi törvényben meghatározott közszolgálati alapnyilvántartás részét képező ”EÜ VIP kártyával„ rendelkezik, azt az adatlapon jelöljük, a jelentésben szerepeltetjük

 – fogalmazott közleményében Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője.

Fotó: Youtube