2023.09.26., kedd - Jusztina, Pál
Budapest: 26o - 28o
Az ország 19 megyéjében

Nagyszabású útfelújításokba kezd a közút Borsod-Abaúj-Zemplénben

Tajthy Ákos, 2023. május 10. - 11:40
Nagyszabású útfelújításokba kezd a közút Borsod-Abaúj-Zemplénben

A munkálatok négy szakaszon zajlanak, összességében közel nyolc kilométeren.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Négy területen kezd nagyszabású útfelújításba közút Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. – írja a frisshírek.hu szerkesztőségéhez is eljuttatott sajtóközleményeiben a társaság. Az együttesen csaknem nyolc kilométer hosszúságú szakaszokat TOP-os forrásból finanszírozzák.

A beruházás részeként 1,7 kilométeren újul meg a Sajóbábonyi bekötőút (a 0+000 és 1+672 kilométerszelvények között), két kilométeren a Szerencs - Prügy összekötő út (0+047,73 és 2+072,89 kilométerszelvények között), 1.8 kilométeren a Miskolc – Kistokaj összekötő út (1+023 és 2+790 kilométerszelvények között) és szintén két kilométeren a Nyékládháza - Ónod összekötő út (2+297 és 4+294 kilométerszelvények között) egy-egy szakasza.

„A felújítás részeként a szakemberek mindegyik területen gondoskodnak a meglévő burkolat profilmarásáról, a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjéről, ezt követően kiegyenlítő réteg majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épül. Sor kerül a KRESZ táblák cseréjére, illetve új tartós burkolati jelek festésére” – írja a közút.

A munkálatokra egyenként 3,335 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás áll rendelkezésre – zárul a közlemény.

Fotó: kozut.hu