Négy területen kezd nagyszabású útfelújításba közút Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. – írja a frisshírek.hu szerkesztőségéhez is eljuttatott sajtóközleményeiben a társaság. Az együttesen csaknem nyolc kilométer hosszúságú szakaszokat TOP-os forrásból finanszírozzák.

A beruházás részeként 1,7 kilométeren újul meg a Sajóbábonyi bekötőút (a 0+000 és 1+672 kilométerszelvények között), két kilométeren a Szerencs - Prügy összekötő út (0+047,73 és 2+072,89 kilométerszelvények között), 1.8 kilométeren a Miskolc – Kistokaj összekötő út (1+023 és 2+790 kilométerszelvények között) és szintén két kilométeren a Nyékládháza - Ónod összekötő út (2+297 és 4+294 kilométerszelvények között) egy-egy szakasza.

„A felújítás részeként a szakemberek mindegyik területen gondoskodnak a meglévő burkolat profilmarásáról, a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjéről, ezt követően kiegyenlítő réteg majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épül. Sor kerül a KRESZ táblák cseréjére, illetve új tartós burkolati jelek festésére” – írja a közút.

A munkálatokra egyenként 3,335 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás áll rendelkezésre – zárul a közlemény.

Fotó: kozut.hu