A nyomozó hatóság igazságügyi pszichológus szakértőt rendelt ki a gyanúsított vizsgálatára, és a szakvélemény már el is készült. Megtörtént az igazságügyi elmeorvos szakértők kirendelése is, akik a szakvéleményüket nem készítették el

 – erősítette meg a 24.hu értesülését a Telex.hu kérdésére Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője.

„Az igazságügyi elmeorvos szakértőt a köznyelv nevezi pszichiáternek is. Az ilyen szakértők kirendelését a nyomozás során felmerült körülmények indokolták, melyeket az eljárás érdekeire tekintettel nem részletezhetek” – tette hozzá a szóvivő.

Amint arról lapunk, a frisshirek.hu korábban már beszámolt, április 15-én 5 óra 50 perckor érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy egy kétéves gyermek meghalt. Eleinte csak annyit lehetett tudni az MTI információi alapján, hogy egy autó csomagtartójában találtak egy halott gyereket Nyíregyházán. Az eset körülményeinek tisztázására büntetőeljárást indítottak a rendőrök.

Később láttak napvilágot a sokkoló részletek: egy nő és egy férfi állt meg egy gépkocsival a Nyíregyházi Rendőrkapitányság előtt, ahol szóltak, hogy egy halott gyermek fekszik a csomagtartóban. Kiderült utána az is, hogy egy sérült csecsemő, egy nagyjából egyesztendős kislány is volt a holttest mellett. A rendőrségen jelentkező férfi és nő a szemmel láthatóan alultáplált testvérpár nevelőszülei voltak. A szülők eleinte azt mondták a rendőröknek, hogy evés közben fulladt meg  a kisfiú. Később segítségnyújtás elmulasztása bűntett gyanújával indított nyomozást az ügyben a rendőrség a nevelőanya ellen.

Fotó: Pixabay