Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken arról tájékoztatta portálunkat, a frisshirek.hu-t, hogy még május elsején, 17 óra körüli időben érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy Ipolyszögön két férfi ellopott egy lovat.

A munka ünnepén egy 21 éves ipolyszögi férfi és 22 esztendős helyi barátja negyed háromkor azzal a szándékkal érkezett a település egyik lovastanyájához, hogy lovaglással űzik el az unalmukat, amihez egy lovat akartak lopni a karámból.

A kerítés letaposása után a két férfi bejutott a patásoknak kialakított területre, ahol – a biztonsági kamera felvétele alapján – kisebb kergetőzést követően egy fekete színű vemhes, magyar félvér lovat leválasztottak a ménesből. A lóhajcsárok az állat nyakába bála madzagot tettek kötőféknek, majd elvezették az Ipoly folyó irányába.

A tanyától távolabb a fiatalabbik férfi egy rövid ideig szőrén megülte a vemhes kancát, ám amikor a ló hátán váltani akartak, az állat elszabadult és visszanyargalt a tanyára, ahol egy, az utcában lakó férfi becsukta a karámba ismerőse lovát.

A két „cowboy” nem adta fel és 16 óra után ismét visszatértek a tanyához, ahol bála madzagból ismét kötőféket tettek a patásra, majd

kivezették a kétmillió forint értékű lovat a kerítések közül, de az állat nem bírta a kötöttséget, ismét elszabadult és visszament a tanyára.

Ekkor érkezett ingatlanához a tulajdonosa, aki már csak a távolban szaladó két alakot látta.

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság nyomozói a biztonsági kamera felvételei és a sikeres adatgyűjtés eredményeként rövid időn belül beazonosították a két helyi férfit, akiket elfogtak és előállítottak. A rendőrök dolog elleni erőszakkal nagyobb értékre elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a fiatalokat, akik elismerték a bűncselekmény elkövetését – közölte Buda Gábor.

A rendőrség szóvivője hozzátette, hogy a fiatalabb tettest többrendbeli szabálysértési értékre üzletszerűen elkövetett lopás vétségének elkövetésével is gyanúsítják, mivel megalapozott a gyanú arra is, hogy több társával többször is élelmiszert, édességet és szeszes italt lopott el balassagyarmati üzletekből.

Éppen ezért

a nyomozók kezdeményezték a 21 éves férfi letartóztatását, amit a bíróság elrendelt.

Fotó: police.hu