A hétvége időjárása: Napos és egyre melegebb, hétfőn jön a tetőzés

A hétvége folyamán egyre melegebb időre számíthatunk, vasárnap akár a 27 fokot is elérheti a hőmérséklet, és a meleg idő hétfőn tetőzik.

Pénteken a napsütés mellett időnként gomolyfelhők jelenhetnek meg az égen, különösen a középső és északkeleti régiókban, majd később a nyugati területeken is, ahol helyenként gyenge záporok is előfordulhatnak. A délies szél sok helyen élénk lesz, a Kisalföldön pedig erős kifújhat. Hajnalban néhol még előfordulhat gyenge fagy, de a délutáni órákban már 14 és 19 fok közötti hőmérsékletekre számíthatunk.

Szombaton tovább folytatódik a napos idő, bár néha felhők is megjelenhetnek az égen, és ezekből elszórtan kialakulhat egy-egy futó zápor vagy zivatar. A délies szél sokfelé élénk marad, nyugaton és északnyugaton pedig erősödhet. A reggeli órákban már nem kell fagyra számítani, a délutáni hőmérséklet pedig 18 és 23 fok között alakulhat.

Vasárnap a napsütést csak néhány felhő zavarhatja meg, csapadékra azonban nem kell számítani. A déli-délkeleti szél több helyen élénk, északnyugaton erős lehet. A kora nyári meleg ekkor éri el csúcspontját, a legmelegebb órákban a hőmérő higanyszála 22 és 27 fok között ingadozhat.

Hétfőn továbbra is meleg, nyárias időre számíthatunk, a hőmérsékleti maximumok 23 és 28 fok között alakulhatnak. Esernyőkre nem lesz szükség, elsősorban fátyolfelhők jelenhetnek meg az égen, viszont a délkeleti szelet élénk, erős lökések kísérhetik. Kedden szintén száraz, napos idő várható, 24-28 fok körüli csúcsokkal.