Az eddigi vezető búcsúztatását és az új igazgató ünnepélyes beiktatását tegnap tartották a vármegyeháza dísztermében. A katasztrófavédelem beszámolója szerint a Himnusz hangjai után Vietórisz Ágnes tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Humánszolgálatának vezetője ismertette a vezetőváltással összefüggő miniszteri határozatot, amelyet ezt követően dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, főigazgató adott át.

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter 2023. május elsejei hatállyal Sári Ákos Donát tűzoltó ezredest nevezte ki a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójának. Az ezredes korábban győri katasztrófavédelmi kirendeltség-vezetőként, majd a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgató-helyetteseként teljesített szolgálatot.

A kinevezések átadását követő beszédében

dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy megköszönte a leköszönő igazgató ötéves, eredményes munkáját, a frissen kinevezett vezető kapcsán pedig úgy fogalmazott, hogy harminc éves tűzoltói pályafutása, felkészültsége, szakmai és gyakorlati tapasztalata biztosíték arra, hogy első számú vezetőként is megállja a helyét.

Az eddigi igazgató, Szunyog Zoltán tűzoltó ezredes május elsejei hatállyal a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság első embereként folytatja munkáját. Így összegezte az elmúlt öt év munkájának tapasztalatait:

Ha egy szóval kellene jellemezni, azt mondanám, hogy intenzív volt. Kiemelkedő tudással rendelkező kollégákkal és partnerekkel hozott össze a sors, akiknek hálával tartozom.”

Sári Ákos Donát tűzoltó ezredes beszédében azt hangsúlyozta, hogy elsődleges céljának a szakmai munka és az igazgatóság társadalmi kapcsolatainak folyamatos fejlesztését tartja. Hozzátette, hogy irányítása mellett

a katasztrófavédelem állománya mindent meg fog tenni a vármegyében élők biztonsága érdekében, ehhez hatékony csapatmunkára és a közösség erejére van szükség.

A beszédeket a csapatzászló ünnepélyes átadása követte, ezzel a jelképes mozzanattal vette át elődjétől az irányítást az új vármegyei igazgató.

Fotó: komarom.katasztrofavedelem.hu