A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság jótékonysági estet tartott Mátraverebély-Szentkúton.

Buda Gábor rendőrségi szóvivő arról tájékoztatta portálunkat, a frisshirek.hu-t, hogy a rendezvényt megtisztelte jelenlétével a koncert fővédnöke, dr. Balogh János országos rendőrfőkapitány is.

A programot dr. Somssich Gabriella, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője, valamint dr. Orosz Lóránt, a Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhely igazgatója nyitotta meg. A résztvevők hangversenyt hallgathattak meg a a kegyhelytemplomban Bátonyterenyei Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusainak előadásában.

A koncertet követően a vármegyei rendőrfőkapitány emlékplakettet adott át az iskola igazgatójának, Kerekes Gábornak és megköszönte a művészeknek a színvonalas előadást.

A vacsora előtt Balla Mihály, a nyugat-nógrádi térség országgyűlési képviselője köszöntötte a megjelenteket, akik ezt követően egy filmet tekinthettek meg az Ipoly-völgyi Különleges Mentő, Önkéntes Tűzoltó, Környezet- és Természetvédelmi Egyesület, valamint az Észak- Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület munkájáról.

A szervezők az idei jótékonysági koncert bevételét a törökországi földrengéshez hasonló katasztrófák mentési munkálataiban résztvevő, Nógrád vármegyei önkéntes tűzoltó és mentőszervezetek felkészülésének támogatására ajánlották fel.

A rendezvényen – amelyen közel százan vettek részt – több mint egymillió forint gyűlt össze, amit dr. Somssich Gabriella adott át Seidel Leventének, az Ipoly-völgyi és Kökény Andrásnak, az Észak-Mátra egyesület vezetőjének.

Fotó: police.hu