Amikor hétfői ébredésemet követően a mobilomhoz nyúltam, és már is felpörgettem a Facebook-ot, hamar belebotlottam a jászberényi polgármester személyes profiljának posztjába, amelyen a Reszkessetek betörőkből való ikonikus képen

Kevin éppen rádöbben a drámai fordulatra.

Budai Lóránt a képecske mellé csak ennyit írt:

A pillanat, mikor megtudod, hogy lemaradtál a brüsszeli gépről.

Hirtelen nem értettem, mi történhetett. Orbán Viktor lekéste az újabb brüsszeli csatájához szükséges repülőgép indulását? De semmi. Orbán oldalán nyoma sem volt ennek. Keresgéltem tovább, mire ráakadtam a jászberényi városvezető posztjának hátterére. Pócs János oldalán ugyanis ezt olvashattuk hétfő reggel:

Jászsági polgármesterek, irány Brüsszel!

Megvan annak is az oka, hogy a Facebook a számomra nem pörgeti fel az elsők között térségünk országgyűlési képviselőnek bejegyzéseit, de talán nem tartozik ez most a cikkhez, mindenesetre a képrejtvény összeállt, Budai Lóránt nincs pócsi csipet-csapat sorai között. Ahonnan azért még egy-két polgármestert szintén hiába keresnénk.

Pócs János feltehetően - szokásához híven - nem értette a tréfát, mert a felhőtlennek induló brüsszeli vakációt beárnyékolhatta a jászberényi polgármester fanyar megjegyzése. Hamar közzé is tette bizonyságul, hogy ő bizony meghívta Budai Lórántot is, ő nem fogadta el a meghívást.

Mindenesetre Budai részéről aggodalomra semmi ok, semmiről nem fog lemaradni, hiszen Pócs Jánost kampánykörútjára elkísérte a Jászsági Térségi Tv is, amelynek Facebook-oldalán máris öt posztban számoltak be az utazás mikéntjéről.

A kiemelt kép forrása: Pócs János Facebook-oldala