Kerületünkben is felütötte a fejét az emberi gonoszság

- írta ki a józsefvárosi önkormányzat honlapjára, amit a Telex vett észre. A felhívásban arról írnak, hogy áprilisban kutyafuttatókban és azon kívül olyan élelmeket találtak, amelyekbe gombostűket rejtettek el. Azt is hozzátették, hogy kétséget kizáróan kutyák ellen szánták ezeket a veszélyes csapdákat.

Az önkormányzat szövegében felhívta a figyelmet arra, hogy

az állatok mérgezése súlyos bűncselekménynek számít.

Ha az állatkínzást méreg alkalmazásával vagy az állat elpusztítására alkalmas csalétek kihelyezésével több állat pusztulását okozva követik el, a büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés

- idézték a törvény szövegét a felhívásban, majd ismertették azt is, hogy akár két évig is terjedő szabadságvesztéssel lakolhat az elkövető. A Telex hozzátette azt is, hogy a Józsefvárosi Újságban jelezték, a ZöldEb egyesület már korábban félreverte a harangot a veszélyes táplálékok miatt. Akkor a szintén Józsefvároshoz tartozó Mátyás téren akadtak ilyesmikre, de azóta aztán máshol is találtak gombostűkkel tűzdelt ételt.

A helyes eljárás az, hogy ilyenkor a megtaláló értesíti a rendőrséget. Akár telefonon a 112-t hívva, vagy a police.hu-n írásban is lehet bejelentést tenni

- fordult a helyiekhez az önkormányzat. Az elmúlt hónapokban nem ez az első hasonló eset hazánkban. A frisshirek.hu-n beszámoltunk már egy dél-pesti és egy pécsi esetről is.

A kiemelt kép illusztráció, forrása: unsplash.com