Több kutyát is meg kellett műteni, miután olyan húsokat ettek a Péterhalmi-erdőben, amikbe ismeretlenek csavarokat rejtettek – mondták el tegnap este az RTL Híradójában, amelyet a Telex szemlézett.

Röntgen-képeken mutattak be egy spániel gyomráról. Az eb négy csavart is lenyelt.

A kutyával azután rohantak az állatorvoshoz, hogy az a Péterhalmi-erdőben - Budapest Gyál felőli határában - egy szögekkel teletűzdelt lecsőkolbászt evett meg. Nem ez a kutya volt az egyetlen, amelyik így járt a hétvégén.

A rendőrség megerősítette az érdeklődő tv-stábnak, hogy a polgárőrökkel együtt járőröznek a környéken, mert több bejelentés is érkezett már hasonló esetről. A hatóság ezért állatkínzás miatt kezdett nyomozásba.

Az ebeket ellátó Dr. Nagy Péter, a Dél-pesti Állatgyógyászati Központ állatorvosa azt nyilatkozta, hogy szerencsére a csavarokat könnyen ki lehetett venni az állatokból. Ilyen helyzetek azonban nem játék a kutyák életében, hiszen az is előfordulhat, hogy a fémdarab beékelődik, és átszúrja az állat belét vagy gyomrát, ez pedig életveszélyes is lehet.

Az érintett szakaszon, a Hargita téren már figyelemfelkeltő üzeneteket is elhelyeztek a fákra, hogy sétáltatás alkalmával figyeljenek oda a gazdik, mit enne meg kutyájuk.

A kiemelt kép illusztráció, forrása: unsplash.com