A Nógrád Vármegyei Főügyészség hétfői tájékoztatása szerint a férfi 2021 májusában helyezkedett el a kispostán – a vádhatóság azt nem részletezte, hogy melyik településen –, augusztustól pedig annak vezetője lett. Munkakörénél fogva a készpénzállomány kezelését is ő végezte.

A vádlott rendszeresen rendelt be készpénzt a postafiókba készpénzt, azt azonban nem szolgálta ki ügyfeleknek, hanem 2021 augusztusa és szeptembere között alkalmanként néhány százezertől kétmillió forintig terjedő részletekben sikkasztott belőle. Sőt olyan is előfordult, hogy az ügyfelektől átvett pénzt is eltulajdonította.

A fiatalember így összesen több mint 7.2 millió forintot sikkasztott el, amit szinte teljes egészében szerencsejátékra költött.

A férfi annak érdekében, hogy a sikkasztásra ne derüljön fény, egy ellenőrzést követően a készpénzállomány-részletező okiraton a postán lévő bankjegyek számát is meghamisította, így leplezte a hiányt.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség sikkasztás bűntette miatt emelt vádat. Szabadságvesztés, valamint pénzbüntetés kiszabása mellett a foglalkozástól és a közügyektől is eltiltanák a férfit, akinek a sértettnek okozott kárt is meg kell térítenie.

Illusztrációs fotó: Pixabay