A polgármester közösségi oldalán úgy fogalmazott, hogy: "a város teljes területén 160 trafóállomás beállításait kell egyenként módosítani a cégnek az egyes városrészekben. A munkát jövő héten kezdik el, de ahhoz, hogy mindenhol végig érjenek, szükséges nagyjából 3 hét időtartam. Erre az időszakra az E.ON kéri még a türelmünket. A reggeli és esti plusz 15 perces időszak áramköltsége az E.ON felé nagyjából 50 millió forint plusz kiadást jelent majd a városnak".

Mindamellett megemlítette az is, hogy összehangolják és összekapcsolják a 160 trafóállomás működését, így a későbbiekben már sokkal könnyebb, egyszerűbb és gyorsabb lesz a beállítások módosítása.

A helyieket a fentiek nem nyugtatták meg, ugyanis nem értik, hogy miért nem intézkedett a városvezetés időben ugyanis a megyeszékhely valóban balesetveszélyes volt az elmúlt időszakban főleg szürkületkor és esős időben.

"Eddig soha nem volt gond az óra átállítás miatt a közvilágítás bekapcsolásával! De, ha mégis így van, akkor miért voltak csak egyes városrészek sötétségben? Lehet, hogy minden városrész más időzónához tartozik?!" - tette fel a kérdést egy a poszthoz hozzászóló.

Fotó Zalaegerszegről: Facebook
Címlap fotó: Pixabay