Az állatmenhelyek napjainkban a túlélésért küzdenek. Megemelkedett rezsik, egyre növekvő jövevényszámok. Így bizony fejlesztésekről a legtöbb nem is álmodhat, hiszen egyik napról a másikra élnek, és a civil adományok nélkül esélyük sem lenne.

Ám a Győri Állatmenhely most előre tudott lépni, hiszen vásároltak egy lélegeztetőgépet, ami óriási segítség a számukra. Mindezt a felajánlott adó befolyt összegéből tudták megvalósítani, ami nagyban megkönnyíti a mindennapjaikat, hiszen jelenleg 130 kutyáról, és 70 macskáról gondoskodnak.

A menhelynek sok jószívű ember, család is segít, ha más nem, egy hétvégi sétával, de már nem csak rájuk számíthatnak, hiszen az önkormányzat is megtámogatta a működésüket, nem is kevés pénzzel: több tíz milliót kaptak.

Az adó egy százalék felajánlás azonban továbbra is fontos, és nem csak nekik, hiszen a civil szervezetek általában nonprofit szervezetek, amelyek munkájukat adományokból finanszírozzák. Az adó egy százalék felajánlás lehetősége nagy segítséget jelenthet nekik, mivel lehetővé teszi számukra, hogy több forráshoz jussanak, és így hatékonyabban végezhessék a tevékenységüket.

De nem csak ezért fontos, hanem a társadalmi szerepvállalás miatt is. Hiszen ez lehetőséget ad az adófizetőknek, hogy eldöntsék, adójuk mely területen kerüljön felhasználásra. Erősíti a társadalom tudatosságát arra vonatkozóan, hogy hogyan tudják támogatni azokat a szervezeteket és csoportokat, amelyeknek szüksége plusz bevételre, és így közösségi érzést teremtenek azáltal, hogy együtt segítenek egy adott szervezetet vagy csoportot.


Fotó: pixabay