2023.09.30., szombat - Jeromos
Budapest: 13o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Kövér László: a finnek hátba szúrták Magyarországot

frisshirek.hu, 2023. április 09. - 19:00
Kövér László: a finnek hátba szúrták Magyarországot

Kövér László házelnök szerint a finnek lényegében az első adandó alkalommal hátba szúrták Magyarországot.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Amint arról lapunk, a frisshirek.hu korábban már beszámolt, Magyarország nagy nehezen, de végül rábólintott a finn NATO-csatlakozásra és ezzel lényegében Finnország azonnal a szervezet tagjává vált. 

Kövér László, az Országgyűlés elnöke erről is beszélt a Bayer Zsoltnak adott interjúban, amelynek előzetesét a 444.hu szemlézte. A házelnök a beszélgetésben – amelyet ma este lehet teljes terjedelmében megtekinteni a Hír TV-n – kifejtette, hogy

a finnek lényegében az első adandó alkalommal hátba szúrták Magyarországot.

Miután a magyar parlament megadta a jóváhagyását – a szövetségben utolsó előttiként – a finnek NATO-tagságára, azok másnap csatlakoztak ahhoz a perhez, amit Magyarország ellen indított az Európai Bizottság a magyar kormány által gyermekvédelminek mondott perhez.

Igaz, Finnország nem egyedüliként csatlakozott ehhez, már 14 EU-tagország tett így: Belgium, Hollandia, Luxemburg, Dánia, Portugália, Írország, Spanyolország, Málta, Ausztria, Svédország, Szlovénia, Finnország, most pedig Franciaország és Németország. Emellett az Európai Parlament is betársult.

Kövér László hangsúlyozta: Magyarországon annak idején volt népszavazás a NATO-csatlakozásról.

Svédországban és Finnországban elfelejtették erről is megkérdezni az embereket, hogy vajon szeretnének-e tényleg a NATO-hoz csatlakozni, vagy csak ez a politikai elitjük magánvéleménye. A magyar képviselők tucatjával kaptak emaileket Svédországból és Finnországból, hogy ne fogadják el a csatlakozást, mert szerintük a döntés mögött semmiféle demokratikus legitimáció nincsen

– mondta a házelnök.

Mint mondta, „két olyan ország kérte, illetve kéri a hozzájárulásunkat egy szövetségbe való felvételhez, aminek mi már tagjai vagyunk, ők meg még nem, akik a legminimálisabb tisztelet sem tanúsították Magyarország, a magyar nép választásokon kifejezett akarata iránt”.

Kövér László szerint

ez a két ország a politikájukkal és nyilatkozataikkal mind a mai napig csak ártanak a magyar nemzeti érdeknek.

„Hosszú időnek kell eltelnie ahhoz, hogy a kapcsolat a két ország között oda jusson vissza, ahol 10-15 évvel ezelőtt volt” – mondta a finnekről Kövér.

Fotó: Kövér László, az Országgyűlés elnöke. MTI/Illyés Tibor