Ács Rezső képviselője kedden közölte a hivatali dolgozókkal, hogy a polgármester felmentette dr. Gábor Ferenc jegyzőt, az indok bizalomvesztés. A Magyar Hang úgy értesült, hogy a jegyző az előző képviselőtestületi ülés zárt részéről kiküldte Posta Zoltánt, Ács Rezső kereszténydemokrata, ám nem testületi tag alpolgármester-jelöltjét, pedig neki "polgármesteri felhatalmazása" volt a részvételre.

Amint arról lapunk, a frisshirek.hu is beszámolt korábban, Ács Rezső február 27-én indítványozta Posta Zoltán alpolgármesteri kinevezését, melynek komoly előzményei voltak. A KDNP ugyanis már a novemberi időközi választásokkor szerette volna, ha Posta indulna a kormánypártok színeiben, tekintettel arra, hogy a 2019-es választások óta nem volt KDNP tag a város képviselő-testületében. Horváth István országgyűlési képviselő akkor egyértelűvé tette, hogy a Fidesz jelöltje Szollár Zoltán, aki később meg is nyerte a választást. Posta Zoltán kinevezésével Szollár és Posta is bekerült volna a döntéshozók közé Tolnában.

A jegyző önkényes eltávolítását Szekszárd Megyei Jogú Város közgyűlésének Fidesz-frakciója nem tudta elfogadni

és az alábbi nyilatkozatot tette - közölte Máté Péter fidesz frakcióvezető.

A város jegyzőjének jogellenes eltávolításával kapcsolatban hozott polgármesteri döntéstől a fidesz frakció tagjai elhatárolódnak. A döntés a város érdekét nem szolgálja, az önkormányzatnak és az adófizetőknek jelentős kárt okoz. Dr. Gábor Ferenc jegyző munkájával az elmúlt 3 évben maximálian elégedettek voltak. A város nevében felszólítjuk Ács Rezső polgármester urat, hogy azonnal intézkedjen a hivatal jogszerű működésének helyreállítása érdekében és helyezze vissza pozíciójába dr. Gábor Ferenc jegyzőt

- írja Máté Péter nyílt levelében, melyet rajta kívül aláírt még Gyurkovics János alpolgármester, Kővári László, Szollár Zoltán, Gréczy-Félegyházi Gyöngyvér és Móra Viktória.

Kitört a béke Szekszárdon! A Fidesz alkalmatlannak minősítette a KDNP-seket és a polgármestert

- reagált az eseményekre Bomba Gábor, az  Éljen Szekszárd Egyesület vezetője, önkormányzati frakcióvezetője, a GVB elnöke.

Az eseményekkel kapcsolatban Ács Rezső polgármester egy Facebook posztban reagált:

Tisztelt Szekszárdiak! A szekszárdi Fidesz frakció nyilatkozatával kapcsolatban, az alábbi tájékoztatást adom: A hivatal jogszerűen működik. Ahogy eddig, döntéseimmel a jövőben is Szekszárd érdekét fogom szolgálni.

Fotó: Ács Rezső hivatalában, forrása a polgármester Facebook oldala