Ha visszaépítik a kordont, mi lebontjuk megint!

- írta ki Facebook-oldalára Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, és egy képet is mellékelt hozzá, amelyen rendőrök sorfala előtt látható a politikus a Momentum frakció tagjaival, amint éppen az elbontott kordonon ücsörögnek.

A parlamenti párt azóta közleményben is megerősítette akciójukat. A kordonokat pedig a szabad sajtó elnyomása és a kormány propagandagépezete szimbólumainak neveztek. Hadházy Ákos bejegyzésében még hozzátette, hogy az "Rogán irodáját védi". Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke határozott felhívással élt:

követeli a sajtó szabadságának visszaállítását, a közpénzből fizetett, hazug kormányzati propaganda azonnali leállítását. Szabad sajtó, hiteles közszolgálati média, tisztességes tájékoztatás nélkül ugyanis nincs szabad választás.

A kordonbontást követően - ez a pillanat látható Hadházy Ákos megosztott fotóján is - az elemeket a Karmelita bejáratához vitték, és azokat összeláncolták.

"Mi, akik ma ezt a kordon ismét lebontottuk, tudjuk, hogy tettünk csak szimbolikus, de ezzel üzenünk a hatalomnak és üzenünk saját választóinknak is. Azt üzenjük, hogy nem fogadjuk el a hatalom mocskos játékszabályait és mindent meg fogunk tenni a propaganda legyőzéséért, azért, hogy a következő választás már valódi, tisztességes választás legyen. Tudjuk: ha első alkalommal nem reagál a hatalom, akkor nem az a jó válasz, hogy legközelebb nem csinálunk semmit. Tudjuk azt is, hogy ezt csak honfitársaink tömegei tudják kikényszeríteni, és ki is fogják kényszeríteni!"

- fogalmazta meg szenvedélyesen bejegyzésében az akció mögötti motivációt Hadházy Ákos. Majd leírta azt a követelést, amelyet Gelencsér Ferenc is megfogalmazott a propaganda leállításáról és a szabad sajtóról, amely a szabad választás feltétele, de kiegészítette a pártelnök követeléseit azzal, hogy az állami média kapjon "új, konszenzusos vezetőt", és tiltsák be az évi legalább 50 milliárdból fizetett kormányzati hirdetéseket.

Legutóbb március 14-e délelőtt bontott kordont a Momentum és Hadházy Ákos, amelyről a frisshirek.hu-n is beszámoltunk. A széthordott elemeket aztán alig egy óra múlva már vissza is építették a Karmelita kolostor köré.

A kiemelt kép forrása: Hadházy Ákos Facebook-oldala