Rekordot döntött az M237-es farkas!

Idén márciusban érkezett hazánkba Svájcból az M237 jelű fiatal hím farkas, aki immár elhagyta a nyugati országrészt és Vác magasságában a Dunát átúszva az Északi-középhegységbe ért - írja Facebook-bejegyzésében a WWF Hungary.

„Heves vármegyébe érkezett a svájci farkas”

- olvastuk a heol.hu oldalán. Mint kiderült, a hírt a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága tette közzé a honlapján, s Papp Ferenc természetvédelmi őr tájékoztatásából a Svájcban megjelölt vadállat útvonalát is megismerhettük.

A frisshirek.hu korábbi cikkében már megemlítette, hogy az állatot egy hete még Nógrád keleti határánál látták, most azonban a vármegyébe beérve átúszta a két Duna-ágat, majd egy állattartó telep közelében jóízűen falatozott két elhullott kecskéből.

Ezután egy éjszaka alatt a kelet-cserháti tájvédelmi körzetig jutott, és a Zagyva völgyénél szeretett volna továbbhaladni, ám a 21-út vadvédelmi kerítése ezt megakadályozta. Végül a Bárna-patak völgyében itt élő fajtársai csapását követve érkezett meg

Heves vármegyébe, ahol a vadkameráknak köszönhetően nyakörves jeladója alapján azonosították.

Bár a szakértők szerint a farkas közvetlenül nem veszélyes az emberre, jelenléte a növényevő erdei emlősöket, vagy akár a közelben kihajtott lovakat, teheneket menekülésre késztetheti, és ez balesetekhez vezethet. Ezért

mindig jobb éberen haladni az erdőkben és a turistaösvényeken.

Fotó: WWF Hungary Facebook-oldala