2023.05.29., hétfő - Magdolna
Budapest: 20o - 21o
Az ország 19 megyéjében

A kecskefaló svájci farkas a hevesi erdőkbe érkezett

Mezei Anna, 2023. március 28. - 18:00
A kecskefaló svájci farkas a hevesi erdőkbe érkezett

Az M237-es farkas kóborlásával európai szinten már most is rekorderré vált, közeledve lassan a 2000 km-es megtett távhoz. Most pedig Nógrád megyéből indulva három éjszaka alatt száz kilométert tett meg, majd a helyi farkasok nyomát követte.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Rekordot döntött az M237-es farkas!

Idén márciusban érkezett hazánkba Svájcból az M237 jelű fiatal hím farkas, aki immár elhagyta a nyugati országrészt és Vác magasságában a Dunát átúszva az Északi-középhegységbe ért - írja Facebook-bejegyzésében a WWF Hungary.

„Heves vármegyébe érkezett a svájci farkas”

- olvastuk a heol.hu oldalán. Mint kiderült, a hírt a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága tette közzé a honlapján, s Papp Ferenc természetvédelmi őr tájékoztatásából a Svájcban megjelölt vadállat útvonalát is megismerhettük.

A frisshirek.hu korábbi cikkében már megemlítette, hogy az állatot egy hete még Nógrád keleti határánál látták, most azonban a vármegyébe beérve átúszta a két Duna-ágat, majd egy állattartó telep közelében jóízűen falatozott két elhullott kecskéből.

Ezután egy éjszaka alatt a kelet-cserháti tájvédelmi körzetig jutott, és a Zagyva völgyénél szeretett volna továbbhaladni, ám a 21-út vadvédelmi kerítése ezt megakadályozta. Végül a Bárna-patak völgyében itt élő fajtársai csapását követve érkezett meg

Heves vármegyébe, ahol a vadkameráknak köszönhetően nyakörves jeladója alapján azonosították.

Bár a szakértők szerint a farkas közvetlenül nem veszélyes az emberre, jelenléte a növényevő erdei emlősöket, vagy akár a közelben kihajtott lovakat, teheneket menekülésre késztetheti, és ez balesetekhez vezethet. Ezért

mindig jobb éberen haladni az erdőkben és a turistaösvényeken.

Fotó: WWF Hungary Facebook-oldala