2023.06.01., csütörtök - Tünde
Budapest: 15o - 18o
Az ország 19 megyéjében

Nógrád határán ólálkodik a svájci farkas

Fodor Orsolya, 2023. március 21. - 18:00
Nógrád határán ólálkodik a svájci farkas

Már Nógrád vármegye keleti határánál tartózkodik a Svájcban befogott, és jeladóval - az M237 azonosítóval - ellátott hím farkas. Az állat elérte a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság működési területét.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) a honlapján kedden arról számolt be, hogy a  Alpok déli vonulatainak vidékéről származó példány átúszta a Dunát és a Naszály hegy mellett folytatta útját. 

Igazgatóságunk működési területén évtizedek óta élnek farkasok, így a kóborló egyed aktivitása által érdekes megfigyeléseket tehetünk. Legutóbb, március 17-én, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság adott hírt az állat megjelenéséről

– írák.

Mint megtudtuk, a megjelölt egyed nyomonkövetési lehetőségének, és a vándorló farkas biztonságának növelése érdekében a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság felvette a kapcsolatot az illetékes vadászati hatósággal és a tájegységi fővadásszal is.

Illusztrációs fotó: pixabay.com