2023.05.29., hétfő - Magdolna
Budapest: 17o - 21o
Az ország 19 megyéjében

Bodobács is hozza a tavaszt – de talán most elfelejtette

frisshirek.hu, 2023. március 28. - 18:10
Bodobács is hozza a tavaszt – de talán most elfelejtette

A vöröshátú suszterbogár a tavasz hírnöke is, és persze a gyerekek kedvence!

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Bár az időjárás nem éppen tavaszias, és újra elkerültek a télikabátok, de ahogy bátran előbújtak a tavaszi virágok, úgy a bodobácsok is előmerészkedtek. Kevesen tudják, de ők is a tavasz előhírnökei!

Erről osztott meg nemrég egy posztot Győr polgármestere is, és a kommentek között szép számmal ismertek sokan a gyermekkorukra a piroshátú bogarak említésére. Van, ami most sem változik, hiszen a kicsik a mai napig szeretik megfigyelni őket.


A bodobácsok jellemzően a földbe ássák be magukat, ott telelnek ki, és amikor kezd jobbra fordulni az idő, előmerészkednek. Népies nevükön suszterbogaraknak is hívják őket, de számos elnevezést kaptak már az idők folyamán. Többek között katonabogárnak, napsütő bogárnak, de istenbogárkájának is becézik őket. Némileg mindegyik félrevezető, hiszen valójában a verőköltő poloskák csoportjába tartoznak.


Fotó: wikipedia