Március 28-án Tolnán, március 30-án pedig Bátaszéken fog fellépni a Cirkus America és ennek apropójából a frisshirek.hu munkatársa Ádám Oliver igazgatóval beszélgetett.

Édesanyám az Egyesült Államokban élt és én is sok időt töltöttem Amerikában. Az ottani cirkusz hagyományokat próbáltam Magyarországra hozni, ezért lett a nevünk Circus America, melyet 2015-ben alapítottunk

- eleveníti fel az igazgató a kezdeteket.

Kiemelte, hogy minden évben új műsorral készülnek a közönségnek, tekintettel arra, hogy általában ugyanazokon a helyszíneken fordulnak meg egy-egy szezon alkalmával. Próbálnak minél nagyobb szenzációkat, neves fellépőket szerződtetni, számukra kiemelten fontos, hogy 4 éves kortól akár a nyugdíjas korosztályig is le tudják kötni a nézők figyelmét az előadás menetével.

Ádám Oliver rávilágított, hogy klasszikus cirkuszként saját állatokkal is rendelkeznek a szerződtetett állatos produkciókon kívül, idén például találkozhatnak a vendégek lovakkal, tevékkel, dromedárokkal, lámákkal, alpakákkal, kutyákkal, zebrákkal, óriás papagájokkal, és

ebben az évben Magyarországon egyedülálló produkcióként, fehér farkasokkal is.

Az igazgató elmesélt kettő, számukra kedves történetet is. 5 évvel ezelőtt Dunakeszin elvitték fürödni az elefántjukat a Duna egyik mellékágához. Az egy órás pancsolás odavonzotta az embereket a környékről és legalább 150 ember nézte csodálattal, ahogy a 2,5 tonnás drágaság élvezte a vizet majd az ormányával locsolni kezdte a nézőket.

Egy másik szintén szívet melengető eset is az állatokhoz kapcsolódik, ugyanis egyszer befogadtak a társulatba egy kóbor kutyust, aki olyan nagyon beilleszkedett a csapatukba, hogy az oroszlánjuk legjobb barátja lett.

Számunkra megszokott hogy állatok között vagyunk és a közel 30 fős stáb tagjaiból 5 ember csak az állatokat gondozza.

- fogalmazott a cirkusz vezetője.

Az igazgató úgy gondolja, hogy a minőségi cirkuszoknak van jövőjük, ezt talán az is bizonyítja hogy a foglalkozásuk gyökerei a római korra vezethetők vissza.

Kiemelt fotónk forrása: Cirkus America Facebook oldala/cikkben szereplő fotó: Ádám Oliver által beküldött fénykép.