Majd a múlt héten, - annak ellenére, hogy elkapták az állítólagos tettest -, még kétszer fenyegették meg az iskolákat, az esetekről teljes hírzárlat volt érvényben.

A Frisshirek március 21.-én írt arról, hogy ismét bombariadó volt a zalaegerszegi iskolákban, majd március 22.-én arról tudósítottunk, hogy egyáltalán nem vicces a helyzet, lassan mindennapossá válnak a fenyegetések az oktatási intézményekben.

Már akkor felmerült: "A helyiek szerint ez már picit sem vicces, többen úgy vélik, nem a valódi elkövetőt kapták el a zsaruk, vagy több tettes is lehet."-írtuk.

Valóban nem a 15 éves fiú volt az elkövető?

Nincs érdemi tájékoztatás annak ellenére, hogy a fiú visszavonta beismerő vallomását.

„A Zalatáj értesülése szerint a zalaegerszegi iskolákat robbantással fenyegető gyanúsított 15 éves zalaegerszegi diák visszavonta korábbi beismerő vallomását.

Olyan információ is eljutott hozzánk, hogy a gyanúsított képviselője panaszt nyújtott be az eljárás miatt. Sznopek Veronika sajtószóvivőtől a következő rövid választ kaptuk: A folyamatban lévő nyomozás részleteiről nem áll módomban információkat adni. -A válaszlevél tartalma tehát nem is erősíti meg, de nem is cáfolja értesülésünket." -írta a lap.

Korábban a Frisshirek sem kapott választ a rendőrségtől arra a kérdésre, ha valóban elfogták a gyanúsítottat, akkor ki követte el az újabb bombariadókat?

A bombariadókat okozó tettes fenyegető leveleiben, hátborzongató verseiben, minden esetben többes számban írt, a közösségi médiában így felmerült, hogy esetleg nem egyedül követte el a cselekményt.

"Nagyon sok bomba van az iskolában

Egy bosszúról álmodoztunk

És ma megbosszuljuk

Mi jövünk!

Mi jövünk és megölünk mindenkit

Senki sem marad élve" -írta egyik alkalommal.

Majd következő alkalommal az alábbi sorokkal üzent:

"Utáljuk ezt a kibaszott világot

A mi egyetlen küldetésünk a gyilkolás

Minél gyorsabban tűnik el az emberiség a föld színéről, annál jobb. senki sem marad élve

Nem sajnáljuk az emberiséget

Fel fogjuk robbantani az iskolát

Ezernyi Magyar gyerek vére fog a levegőbe repülni

Köztetek vagyunk

Mindenki meg fog halni"

Balaicz Zoltán polgármester március 14.-én közösségi oldalán közzé tett posztjában optimistán azt írta:

"A mai napon a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatott, hogy a nyomozás eredményeként elfogtak és kihallgattak egy gyanúsítottat, aki a kihallgatás során a bűncselekmény elkövetését elismerte.

Innentől kezdve a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság szakértők bevonásával folytatja tovább a nyomozást a 15 éves fiú ellen közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, majd az ügyészség és a bíróság feladata lesz az ügy lezárása, az iskoláink közösségei pedig visszatérhetnek a békés hétköznapok rendjébe."

Fotó: Frisshírek