Olvasói kérdések nyomán a frisshirek.hu megkereste a V-Busz Kft-t, hogy információt kérjen a korában létező, ám kivezetett félhavi bérlettípusok kapcsán.

Több helyi lakos is hiányolta a közelmúltban a félhavi bérlettípusokat a V-Busz kínálatából. Példaként hozták, hogy sokan a tavaszi, illetve a nyári szünetben a közelben élő nagyszülőkre bízzák a gyerekeket, akiknek jelenleg az egyhavi bérletet kell megvásárolniuk, ha az unokákkal tömegközlekednének. Mivel ilyen esetekben a teljes hónapra vásárolt bérletet nem használják ki, előnyösebb választásnak ítélik meg a félhavi konstrukciót.

A frisshirek.hu megkeresésére a V-Busz elmondta, hogy

A kivezetett termékekre, beleértve a félhavi díjtermékeket is, az elmúlt években egyre csökkenő igény mutatkozott, így azok megtartása nem volt indokolt.

Ezzel együtt a szolgáltató kiemelte, hogy a társaság díjtermékeit és díjszabását Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése határozza meg, melyhez a V-Busz tapasztalataira és javaslataira is támaszkodik.

A cég külön kiemelte, hogy

Bérletjegyeink a hónap bármely napján kezdődő érvényességgel vásárolhatók meg, és a kezdő naptól számítva 30 napig jogosítanak utazásra, amely kellő rugalmasságot biztosít a bérletjegyek kihasználhatóságára. Egy tanuló havi bérlet ára tíz darab, elővételben váltott menetjegy árának felel meg, amely rendkívül kedvező ár. Jelenleg nem tervezzük további díjtermékek bevezetését.

A fentiek mellett a társaság kiemelte, hogy március végével a Veszprém-Balaton 2023. Zrt. támogatásával, az Európa Kulturális Fővárosa 2023 programsorozat keretében várhatóan 10 db buszmegállóba kerülnek ki készpénzmentes jegykiadó automaták, amelyek a hét minden napján, 0-24 órában állnak majd az utasok rendelkezésére, mind az elővételi jegy, a napijegy, mind pedig a bérletek vonatkozásában.

Fotó: freepik.com