2023.06.01., csütörtök - Tünde
Budapest: 16o - 19o
Az ország 19 megyéjében

Nem térnek vissza a félhavi bérletek

frisshirek.hu, 2023. március 22. - 19:25
Nem térnek vissza a félhavi bérletek

Nem tervezi a V-Busz a félhavi bérletek visszavezetését, azonban több automata is kihelyezésre kerül Veszprémben.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Olvasói kérdések nyomán a frisshirek.hu megkereste a V-Busz Kft-t, hogy információt kérjen a korában létező, ám kivezetett félhavi bérlettípusok kapcsán.

Több helyi lakos is hiányolta a közelmúltban a félhavi bérlettípusokat a V-Busz kínálatából. Példaként hozták, hogy sokan a tavaszi, illetve a nyári szünetben a közelben élő nagyszülőkre bízzák a gyerekeket, akiknek jelenleg az egyhavi bérletet kell megvásárolniuk, ha az unokákkal tömegközlekednének. Mivel ilyen esetekben a teljes hónapra vásárolt bérletet nem használják ki, előnyösebb választásnak ítélik meg a félhavi konstrukciót.

A frisshirek.hu megkeresésére a V-Busz elmondta, hogy

A kivezetett termékekre, beleértve a félhavi díjtermékeket is, az elmúlt években egyre csökkenő igény mutatkozott, így azok megtartása nem volt indokolt.

Ezzel együtt a szolgáltató kiemelte, hogy a társaság díjtermékeit és díjszabását Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése határozza meg, melyhez a V-Busz tapasztalataira és javaslataira is támaszkodik.

A cég külön kiemelte, hogy

Bérletjegyeink a hónap bármely napján kezdődő érvényességgel vásárolhatók meg, és a kezdő naptól számítva 30 napig jogosítanak utazásra, amely kellő rugalmasságot biztosít a bérletjegyek kihasználhatóságára. Egy tanuló havi bérlet ára tíz darab, elővételben váltott menetjegy árának felel meg, amely rendkívül kedvező ár. Jelenleg nem tervezzük további díjtermékek bevezetését.

A fentiek mellett a társaság kiemelte, hogy március végével a Veszprém-Balaton 2023. Zrt. támogatásával, az Európa Kulturális Fővárosa 2023 programsorozat keretében várhatóan 10 db buszmegállóba kerülnek ki készpénzmentes jegykiadó automaták, amelyek a hét minden napján, 0-24 órában állnak majd az utasok rendelkezésére, mind az elővételi jegy, a napijegy, mind pedig a bérletek vonatkozásában.

Fotó: freepik.com